Van de buitenkant lijkt het op een normale cake. Oké, het ziet er bijzonder lekker uit – maar wanneer je de cake opensnijdt zie je pas dat de fascinerende kant binnenin zit! We hebben het hier over een regenboog cake. Als ik zelf aan een regenboog cake denk, denk ik meteen aan een overheerlijke mierzoete cake, met allemaal verschillende kleuren en geuren. Je proeft trouwens geen verschil in de kleuren die in de cake voorkomen, ook ruikt het gewoon naar een normale cake, maar het ziet er wel bijzonder feestelijk uit!
Elise van MyCupcakeAddiction legt in de onderstaande video uit hoe je deze kleurrijke cake maakt. In principe is een regenboog cake een opeenstapeling van meerdere losse taartbodems die ieder hun eigen kleur hebben. De ruimte tussen iedere bodem vul je met botercrème en na het opstapelen van alle bodems smeer je de zijkant en bovenkant van de regenboog cake ook af met botercrème. Daarna kan je met bijvoorbeeld botercrème en de juiste spuittechnieken de taart verder versieren. Uiteraard is het ook mogelijk om een regenboog cake te bedekken met bijvoorbeeld marsepein of fondant. Perfect voor bijvoorbeeld feestjes!
[goviral_player]