Als je van Italiaans eten houdt, dan weet ik zeker dat je deze twist op een typisch Italiaans gerecht lekker gaat vinden.
Gebakken spaghettitaart is de perfecte manier om een aantal ingrediënten te combineren waar vrijwel iedereen van houdt. Maar als je wel eens gebakken spaghettitaart gegeten hebt, dan zul je bij dit recept één grote verandering opmerken. In plaats van dat de korst wordt gemaakt van pasta, gebruiken ze bij dit recept gehakt. Om aan de slag te gaan met dit recept, doe je ½ kopje fijngeraspte broodkruimels in een grote kom met 2/3 kopje verdampte melk, 1/3 kopje fijngesneden uien, 2 theelepels Italiaanse kruiden, ¼ theelepel gemalen zwarte peper en 1 theelepel zout.
Roer dit alles goed door elkaar en kneed het gehakt zoals in de onderstaande video wordt voorgedaan. Nadat je alles hebt gemengd, leg je het gehaktmengsel plat op een bord.
Terwijl de ‘korst’ aan het bakken is, kun je de spaghetti gaan maken. Als de spaghetti eenmaal gekookt is, doe je deze in de pan waar het vandaan kwam. Voeg hier een eetlepel boter aan toe en meng het door elkaar totdat het gesmolten is.
ZIE OOK: Ze stopt spaghetti in een muffin bakvorm. Het resultaat doet je watertanden!
Strooi er ¼ kop mozzarella kaas overheen, evenals een losgeklopt ei. Haal de korst uit de oven en doe de pastasaus en ½ kopje geraspte mozzarella kaas er overheen. Leg de spaghetti er vervolgens op.
Maak het geheel af met ongeveer ½ tot 1 kopje pastasaus evenals wat extra mozzarella kaas. Bak voor 20 minuten totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk! Vond je het te snel gaan of wil je eens rustig bekijken hoe je dit maakt en hoe het eruit komt te zien, bekijk dan de onderstaande video. Vergeet dit overheerlijke recept niet te delen met je vrienden op Facebook!