Het eten van pasta heeft een steeds prominentere plek in de Nederlandse keuken gekregen. Naast dat pasta ontzettend snel en gemakkelijk te bereiden is, is het ook nog eens gezond. Toen we langs het volgende recept kwamen, wisten we dat we het moesten proberen. Deze overheerlijke pastataart is ZO lekker dat je er straks niet meer zonder kunt! Het is weer eens wat anders dan je standaard portie spaghetti. Voor dit pastataart recept heb je de volgende ingrediënten nodig: Penne rigate, gehakt, knoflook, ui, rode peper, zout en peper, Italiaanse kruiden, blik tomatensaus, kaas en tot slot basilicum. Lees hieronder hoe je precies te werk gaat.
Bak het gehakt rul en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg daarna wat knoflook, rode peper en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Kook de Penne rigate voor 6 minuten. Voeg vervolgens de tomatensaus toe. Zorg wel dat er geen stukken tomaat in zitten.
Giet een laagje saus in de taartvorm.
Zet de Penne rigate nu rechtop in het laagje saus.
Giet de rest van de saus over de Penne rigate en werk het geheel af met een laagje kaas.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de pastataart een half uurtje in de oven.
Garneer de taart af met een paar blaadjes basilicum. Smullen maar!
(Bron: livelovepasta)
Ben jij van plan deze pastataart te maken? Laat het weten en zet even een fotootje van het eindresultaat in de reacties. Vergeet dit recept niet te DELEN met alle pastaliefhebbers op Facebook – ze zullen je dankbaar zijn!