Het is lekker weer buiten en het liefst geniet je dan van een lekker ijsje. Je kan natuurlijk je ijsje in een saai glazen schaaltje doen, maar het is leuker om je eigen schaaltje te maken. En wat helemaal leuk is aan dit schaaltje is dat hij van chocolade is, dus je kan hem na afloop heerlijk opeten! Chocolade en ijs is sowieso al een goede combinatie en in deze video wordt uitgelegd hoe je deze bakjes maakt. Alles wat je nodig hebt is gesmolten chocolade, ijs en ballonnen. Eerst blaas je de ballonnen op (1 ballon = 1 schaaltje). Zodra je de ballonnen opgeblazen hebt, knoop je ze dicht. Vervolgens smelt je je favoriete chocolade. Zorg ervoor dat je af en toe even roert zodat de chocolade niet aanbrandt. Daarna komt het leukste onderdeel: de ballonnen in de chocolade dippen!
Doop de ballonnen in de chocolade totdat de onderkant helemaal bedekt is. Leg de ballonnen vervolgens op vetvrij papier of pak wat bakpapier, zo kan je ze er makkelijk vanaf halen als ze straks hard zijn geworden. Zodra de chocolade hard is geworden, prik je de ballonnen stuk en kun je hem voorzichtig uit het chocolade kommetje halen. Nu kun je er bijvoorbeeld je favoriete ijs in doen. Smullen maar! Ging de uitleg te snel of wil je weten hoe het eindresultaat er in de praktijk uitziet? Bekijk dan de onderstaande video. Wat ga jij in je chocolade bakjes stoppen? Laat het weten in de reacties en DEEL dit leuke recept met je vrienden op Facebook en Pinterest!
[goviral_player]