Je kent die overheerlijke Malteser snoepjes wel. Daarom hebben wij voor jullie een lekker recept gemaakt voor een Malteser arretjescake. Ondanks het feit dat deze cake erg machtig is, is hij wel erg lekker.
Ingrediënten:
– 200 gr. maltesers
– 100 gr. witte chocolade
– 200 gr. melkchocolade
– 240 gr. biscuitjes
– 2 eieren
– 120 gr. boter
– 140 gr. witte suiker
– 2 e.l. cacaopoeder
Zo maak je deze overheerlijke Malteser arretjescake:
- Smelt de chocolade op een lage stand in de magnetron of in een au bain-marie pannetje.
- Smelt vervolgens de boter in de magnetron
- Doe de cacaopoeder, eieren en suiker in een mixer en klop het tot het er glad uitziet.
- Voeg vervolgens de melkchocolade en boter toe aan dit mengsel. Klop het daarna met een mixer (Hoogste stand).
- Snijd de biscuitjes en de witte chocolade in kleine stukjes.
- Voeg 150 gram van de Maltesers, biscuitjes en witte chocolade toe aan het net gemaakte chocolade mengsel.
- Neem een ovenschaal en bekleed deze met wat bakpapier en giet hier vervolgens het mengsel in.
- Leg op de bovenkant een laagje Maltesers.
- Zet het minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip van de chef: Om de cake makkelijk te kunnen snijden kan je het beste het mes eerst warm maken met warm water. Vergeet dit overheerlijke recept niet te delen met je vrienden op Facebook!