Ik ben constant op zoek naar nieuwe recepten om mijn gasten mee te verrassen, dus toen ik langs dit overheerlijke barbecue recept kwam, wist ik dat ik het zo snel mogelijk moest proberen.
Dit recept is makkelijk te maken en deze uien gehaktballen zijn zo gemaakt. En toen ik zag dat ze vervolgens ingewikkeld werden met spek liep het water me in de mond! Je hebt nodig: 2 uien, 450 gram rundergehakt, in blokjes gesneden uien, fijngesneden peterselie, champignons, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel pikante ketchup, 1 theel. sojasaus, 1 theel. worcestershiresaus, spek en eventueel barbecuesaus. Dit gerecht is perfect om van elke barbecue een feest te maken. Bekijk hieronder hoe je te werk gaat en vergeet dit recept na afloop niet te delen met vrienden!
Om te beginnen verwarm je de oven voor op 218 graden Celsius.
Verwijder de buitenkant van de ui en snijd hem door midden zodat je alleen nog de ‘huid’ overhoudt.
Meng nu het gehakt, in blokjes gesneden ui, peterselie, champignon, bruine suiker, specerijen en paneermeel met elkaar in een grote kom.
Maak van het mengsel een bal en doe er twee lagen ui omheen.
Wikkel de balletjes in met spek. Maak gebruik van stokjes om te voorkomen dat het geheel uit elkaar valt.
Leg de ballen in een schaal en laat het 40 minuten in de oven staan. Je kunt er op het laatst eventueel nog wat barbecuesaus overheen doen.
Het resultaat is om van te watertanden – een gehaktbal met overheerlijke spek en ui die zoet én hartig is!
Dat ziet er nog eens lekker uit, nietwaar? Deel dit overheerlijke barbecue recept met vrienden op Facebook!