Bananen rijpen vaak sneller dan we denken. In slechts een paar dagen kunnen ze van groen naar geel gaan om vervolgens al snel een bruine kleur te krijgen. En als je ze daarna nog even laat liggen kleurt de schil zwart en ziet de banaan er al helemaal onsmakelijk uit. Hoewel de banaan er van de buitenkant rot uitziet, is de binnenkant vaak nog gewoon eetbaar. Echter zijn mensen al snel geneigd om een donkere banaan weg te gooien, maar nu is er een oplossing om een overrijpe banaan er iets ‘jonger’ uit te laten zien. In slechts een uurtje kun je je banaan een ‘face lift’ geven om hem er compleet vers en fris uit te laten zien! Lees hieronder hoe het precies werkt.
Pak een hersluitbare plastic zak en doe er wat rijst in. Plaats de bruine banaan in het zakje en sluit het. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht bijzit. Laat de banaan ongeveer een uurtje in de rijst zitten. De rijst zal het overtollige vocht uit de banaan verwijderen zonder dat de smaak er minder van wordt. Haal vervolgens de banaan uit het zakje en föhn het. Ja, je hoort het goed, je gaat nu de banaan föhnen! Zorg ervoor dat de föhn op de medium stand staat. Te hete of juist te koude lucht werkt namelijk niet. Op een gegeven moment verdwijnen de bruine plekken van de banaan en zal hij er weer fris en geel uitzien.
Zelfs al lust je geen bananen of je vindt het niet erg dat er bruine plekken op zitten, is dit een leuk trucje om te weten. Eerst was ik er sceptisch over, maar toen ik met eigen ogen zag dat het ECHT werkte was ik onder de indruk! Bekijk hieronder hoe het precies in zijn werk gaat en DEEL dit handige trucje met vrienden op Facebook.
[goviral_player]