Moeder en vader verwachtten een normale tweeling, maar toen ze naar de tweede baby keken? Ongelooflijk.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een fotograaf uit Californië, Verenigde Staten werd laatst ingehuurd door twee ouders om foto’s te nemen van hun thuisgeboorte.

De ouders, die niet onbekend zijn met de geboorte van een kind, besloten de geboorte deze keer op beeld vast te leggen. De fotograaf zou getuige zijn van een tweeling, een prachtige jongen en een prachtig meisje. Maar toen de fotograaf de foto’s aan het maken was, stond haar een enorme verrassing te wachten! De tweede baby werd namelijk geboren in de vruchtzak. De vruchtzak voorziet de baby van een constante toevoer van voedingsstoffen en dient als een kussen van bescherming tegen stoten die kunnen ontstaan door de buitenwereld.

Nadat dit koppel erachter kwam dat ze voor de tweede keer zwanger waren, besloten ze voor een thuisgeboorte te kiezen.

bevalling

30 minuten nadat de eerste baby geboren was, werd de tweede al geboren. De vruchtzak met de baby erin was nog volledig intact!

bevallingsbad

Deze prachtige fotoserie is gemaakt door Robin Baker, een prijswinnende fotograaf. “Dit is het meest bijzondere wat ik in mijn loopbaan heb meegemaakt,” vertelt Robin.

bevallingsbaden

Normaal gesproken knapt de vruchtzak bij de bevalling, waardoor het water ‘breekt’. Maar bij deze bevalling was dat dus niet het geval.

bevallen

“Omdat veel tweelingen in het ziekenhuis geboren worden, was deze geboorte natuurlijk extra speciaal!” zegt Robin Baker.

geboorte

Gelukkig was Robin er om dit bijzondere moment op camera vast te leggen.

zwangerschap

Vergeet dit bijzondere verhaal niet te delen met je vrienden op Facebook!

Alle foto’s via Robin Baker / Birth Blessings Photography