Blijkbaar Zou Je Een Zoutlamp In Iedere Kamer Van Je Huis Moeten Hebben. De Reden? Ik Had Geen Idee.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wat is een Himalaya zoutlamp precies en waarom zou je er een in je huis moeten hebben? Wij zijn op zoek gegaan naar de antwoorden en kwamen tot bijzondere ontdekkingen.

Een Himalaya zoutlamp bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit Himalaya zout. Volgens verschillende bronnen ontgift dit zout je lichaam en geeft het je een ontspannen gevoel. Dit komt door het lampje in de zoutlamp.

Door deze lamp wordt het zout verwarmd en dit verwarmen zorgt ervoor dat negatieve ionen – die aanwezig zijn in je leefruimte – gereinigd worden. De kleur van de zoutlamp maakt je erg rustig en geeft een ontspannen gevoel. Haal maar eens heel diep adem als je naast een zoutlamp zit of staat; het is alsof je een teug frisse zuivere zeelucht inademt.

zoutlamp, zoutlamp kopen, himalayazout, himalayazout kopen, zoutkristallen lamp

Deze ionen vinden we ook terug in de natuur, bij watervallen, aan zee of na een onweersbui. Zoutlampen zijn dus niet alleen mooi, maar helpen ook nog eens geweldig bij:

  • huidaandoeningen
  • hoofdpijn, migraine
  • stress en stress-gerelateerde stoornissen
  • slapeloosheid
  • allergieën
  • artritis en reuma
  • ademhalingsproblemen en astma
  • verkoudheid

– Waar kan ik mijn zoutlamp het beste neerzetten?

Mijn advies is om de lamp neer te zetten op een plek waar je vaak ontspant of mediteert. De lamp doet het trouwens ook goed naast een televisie of computer vanwege de positieve ionen die deze elektrische apparaten creëren.

– Waar te koop?

Zoutlampen zijn in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar. Ik heb zelf een originele Himalaya zoutlamp in mijn woonkamer staan, die je hier kunt kopen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een variant met helder wit-roze tot warm oranje licht, die hier te koop is. Beiden zijn niet duur en worden snel geleverd.

Hoewel ik eerst vrij sceptisch was, ben ik erg enthousiast geworden over de werking en resultaten van de zoutlamp. Het is echt een must voor je leefruimte, vooral nu het winter is en je vaak binnen zit (ook erg mooi om cadeau te geven!)

Vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden op Facebook, want ik weet zeker dat veel mensen baat zullen hebben bij zo’n zoutlamp.

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!