Zijn Grootvader Met Alzheimer Bleef Maar Afdwalen. De Oplossing Die Hij Bedacht? Geniaal.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen Kenneth Shinozuka vier jaar oud was, begon zijn geliefde grootvader Deming tekenen van Alzheimer te vertonen. Een aantal jaren later begon hij uit het niets ’s nachts rond te lopen in huis. Maar toen Deming een keer aan de wandel ging en op de snelweg uitkwam, wist Kenneth dat dit zeer ernstig begon te worden. Hij moest iets doen om zijn opa te beschermen. Kenneth probeerde een apparaatje te vinden dat hem alarmeerde als zijn grootvader uit bed kwam en rond begon te zwerven, maar helaas lukte hem dat niet. Vervolgens besloot hij om het heft in eigen handen te nemen en creëerde hij een sensor dat reageerde op een bepaalde druk. Hij bevestigde de sensor aan de onderkant van een sok dat gedragen wordt door Alzheimer patiënten terwijl ze slapen.

alzheimer-patient

Op het moment dat de voet van de patiënt de grond raakt zendt de sensor een signaal uit naar een telefoon om verzorgers of familieleden te alarmeren. De ‘sok sensor’ is zo effectief dat het elk van de 437 gevallen dat Deming afdwaalde detecteerde, en dat zonder ook maar één vals alarm. Wij van Viralmundo zijn compleet verrast door Kenneth’s creatie. We wisten dat we dit verhaal zo snel mogelijk moesten delen om meer bekendheid te geven aan deze briljante uitvinding.

Alzheimer komt nog steeds te vaak voor en het aantal patiënten groeit met de dag, dus is het belangrijk om dit soort uitvindingen extra aandacht te geven. Tenslotte profiteert iedereen ervan. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe Kenneth zijn uitvinding verspreidt en hoe hij met zijn liefdevolle opa omgaat. Dit verhaal is absoluut het kijken en delen waard.