Extreem zeldzame diersoort, ook wel bekend als het ‘magische konijn’, duikt na 20 jaar(!) eindelijk weer op in het wild. Dit is ongelooflijk!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dit is Ili Pika, één van de meest zeldzame en bedreigde diersoorten op onze wereld. De onderstaande foto’s zijn de allereerste foto’s die opduiken van dit dier in maar liefs 20 jaar. Het dier werd voor de eerste keer ontdekt in 1983 door de Chinese Li Weidong.

konijn%c2%a7

Het dier, wat officieel bekent staat als “Ochotona iliensis”, werd Ili genoemd, wat de geboorteplaats is van Li, de ontdekker van deze diersoort. Wetenschappers weten eigenlijk vrijwel niets van dit kleine diertje. Er wordt wel gedacht dat het verre familie is van het konijn.

konijn1

Li beweerd dat het aantal Ili Pika’s tot wel 70% gedaald is na de ontdekking ervan in 1983. In een interview met de CNN vertelde hij dat hij zich best schuldig zou voelen mocht het diertje uitsterven. Hij is expres eerder gepensioneerd zodat hij meer tijd kon besteden aan de studie van deze wezentjes.

konijn2

Hij heeft samen met een aantal vrijwilligers vastgesteld dat de huidige populatie van Ili Pike onder de 1000 ligt. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat deze diersoort zal uitsterven. Dit komt voornamelijk door de opwarming van de aarde.

konijn3

Momenteel bestaat er geen officiële organisatie die zich inzet tegen de uitsterving van deze diersoort. Li hoopt dat de moeite die hij er insteekt ervoor zorgt dat dit diertje toch nog zijn draai kan vinden in deze wereld.

DIT MOET JE ZIEN
11 tips om rusteloze benen te verhelpen Lees verder om erachter te komen wat de 11 tips zijn om jezelf te ontzien van deze afschuwelijke pijn.
Verminder rimpels door deze 11 voedingsmiddelen te eten Beter dan botox? Verwijder rimpels in 2 minuten door deze methodes te gebruiken!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!