Ze Waren Slechts Twee Minuten Getrouwd, Toen Er Iets Hartverscheurends Gebeurde.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vanaf het moment dat Gordon Wolder en Kari Nolte elkaar voor het eerst tegenkwamen, wisten ze het zeker: ze zijn voor elkaar gemaakt. Beiden hadden een volstrekt andere persoonlijkheid (hij was spontaan, zij was meer van de georganiseerde kant), maar dat weerhield hen niet van de liefde die ze voor elkaar voelden. Ze kenden elkaar amper twee weken, maar besloten nu al met elkaar te trouwen. Ze planden hun bruiloft in oktober 2012.

Alles ging voortreffelijk, totdat een arts vertelde dat Gordon een zeldzame vorm van kanker had, namelijk leiomyosarcoom. Het is een zeer agressieve vorm van kanker en wordt verspreid via de bloedbaan.

De ziekte is zo zeldzaam dat slechts 4 op de 1 miljoen mensen deze ziekte treft. Hij wist de ziekte al eens eerder te overleven toen hij nog een tiener was. Die gedachte hield hem staande. Maar het ging niet zoals gehoopt. Gordon’s conditie nam in snel tempo af. Hij verloor bijna al zijn gewicht en kracht. Op een gegeven moment was hij zo zwak dat zijn vader hem moest dragen. Toch bleef Gordon positief. Die positieve houding heeft hem nooit in de steek gelaten. Ondanks dat de dokters hem vertelden dat hij niet meer lang had, bleef hij erin geloven dat hij de ziekte zou verslaan.
twee-minuten-getrouwd

Helaas nam het niet veel later een onverwachte wending. De dokters hadden gelijk. Het stel had nog één laatste wens: trouwen in het bijzijn van vrienden en familie. Ze verzamelden hun vrienden en familie bij elkaar en op 14 april was de trouwerij gepland. Ze trouwen naast Gordon’s ziekenbed.

Tijdens de emotionele ceremonie lagen Kari en Gordon samen in bed. Zijn laatste woorden waren: “Ja, ik wil.” Twee minuten na zijn gelofte overleed hij. “Ze kuste hem,” zei zijn vader. “Na de kus probeerde Gordon erbij te blijven. Hij probeerde het echt, maar hij was gewoon op. Wij vertelden hem: “Je bent nu getrouwd, zoon. Het is oké.”

Kari vertelde dat ze nergens spijt van heeft gehad. Ze is blij dat ze de mogelijkheid heeft gehad om toch nog te kunnen trouwen. Ze is enorm dankbaar voor alle vreugde die ze dankzij hem heeft gehad.