Ze Snijdt Een Aardappel, Maar Niet Helemaal. De Reden Waarom? Geniaal!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

(Gebakken) aardappel liefhebbers opgelet, deze truc is speciaal voor jullie! Dit is een overheerlijke twist op het bakken van gewone aardappels waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, maar na het zien van deze video wil je het nooit meer anders doen! YouTube gebruiker Weelicious demonstreert hoe je op een simpele manier het beste uit je aardappel kunt halen. Dit is een recept dat zowel geschikt is voor kinderen als voor volwassenen. Zelfs al hou je niet van gewone aardappelen, van dit gerecht zal het water je in de mond lopen.

gebakken-aardappel-recept

Het enige wat je nodig hebt is:

– 4 aardappelen
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel gesmolten boter
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 245 graden Celsius.
2. Snijd een klein stuk van de onderkant van de aardappel af zodat hij vlak is.
3. Snijd met behulp van een mes de aardappel in 20 schijfjes (in de lengte.)
4. Mix de boter en olie in een schaal.
5. Plaats de aardappels op een bakplaat en smeer ze in met de helft van het olijfolie/botermengsel. Bestrooi het geheel vervolgens met zout en bak het voor 30 minuten.
6. Smeer de aardappels ten slotte in met de rest van het olie/botermengsel en bak nog eens voor 45 minuten of totdat de schijfjes goudbruin zijn.

Bekijk hieronder hoe de overheerlijke aardappelschijfjes eruit komen te zien. Heb je veel aan dit artikel gehad, vergeet hem dan niet te delen zodat nog meer mensen kunnen genieten van dit recept. Eet smakelijk!