Ze Koopt Vicks VapoRub Terwijl Ze Helemaal Niet Verkouden is. Hoe Ze Het Wél Gebruikt Is Briljant!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vicks VapoRub, wie heeft het niet in huis? Een handig zalfje dat al decennia wordt gebruikt om hoest en andere symptomen van verkoudheid te verlichten. Maar wist je ook dat je het voor hele andere doeleinden kunt gebruiken?

Vicks VapoRub heeft een heleboel andere nuttige toepassingen die je zouden kunnen verrassen. Zo zijn er mensen die beweren dat Vicks VapoRub onder je voeten smeren, en vervolgens een paar warme sokken aantrekken, helpt tegen hoesten.

De belangrijke ingredienten van Vicks VapoRub zijn eucalyptus, menthol en kamfer. Deze drie ingrediënten werken ontstekingsremmend en ontsmettend, wat al verklaard dat het voor veel dingen goed zou kunnen zijn. Bekijk hieronder 9 ongewone manieren om dit spul te gebruiken, het is voor meer dingen goed dan je denkt!

1. Bestrijdt acne, mee-eters en puistjes

acne, mee-eters, puistjes

De ingrediënten in Vicks VapoRub kunnen helpen bij de behandeling van acne, mee-eters en puistjes. Smeer een beetje van deze zalf op het getroffen gebied en je zult snel verbetering zien.

2. Spierpijn

Te hard getraind? Dan kan het gevolg hevige spierpijn zijn. Geen nood, om de pijn snel te verlichten hoef je alleen maar Vicks VapoRub aan te brengen op het getroffen gebied met zachte masserende bewegingen. Dit stimuleert de doorbloeding en brengt snelle verlichting.

3. Het verlichten van hoofdpijn

hoofdpijn

Hoofdpijn? Doe een beetje Vicks VapoRub op je voorhoofd en binnen een paar minuten zul je je beter voelen.

4. Genezing van wondjes

Heb je een wondje of splinter aan je hand? Een beetje Vicks VapoRub bevordert de genezing én het voorkomt ook nog een infectie.

5. Insecten afweren

insecten bestrijden

Veel insecten lijken een hekel te hebben aan de sterke geur van Vicks VapoRub. Heb je last van insecten en wil je voorkomen dat je geprikt wordt, breng deze zalf dan aan als je in gebieden met veel insecten bent. Ben je gestoken door een mug? Wrijf het in op de muggenbult om de pijn en jeuk te verlichten.

6. Schimmelnagels

Als je last hebt van schimmelnagels, smeer je de VapoRub gedurende 2 weken op de nagels. Na een paar dagen zullen de nagels verkleuren, wat betekent dat het spul bezig is om de schimmelinfectie tegen te gaan.

7. Het behandelen van brandwonden

brandwonden

Vicks VapoRub kan helpen om de genezing van lichte brandwonden te bevorderen (bijvoorbeeld door blootstelling aan de zon, hete oliespetters of een andere oorzaak). Niet gebruiken bij ernstige brandwonden.

8. Scharnieren smeren

Heb je last van krakende en piepende deuren in huis? Hier kun je makkelijk een einde aan maken door de scharnieren in te smeren met een goede hoeveelheid VapoRub.

9. Pijn aan de voeten

voeten

Om pijnlijke voeten te verlichten hoef je alleen maar een goede hoeveelheid VapoRub op beide voeten aan te brengen voordat je naar bed gaat. Trek vervolgens een paar sokken aan en de volgende dag zul je wakker worden met verfriste voeten.

Gebruik jij Vicks VapoRub? En heb je nog aanvullende tips voor alternatieve gebruiksmogelijkheden? Laat het weten in de reacties!