Deze 109-jarige Man Is De Hele Dag Aan Het Breien. De Reden Waarom Zal Je Hart Laten Smelten!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Dat je nooit oud genoeg bent om iets te betekenen voor een ander mens – of dier, in dit geval – bewijst het verhaal van de 109-jarige Alfred Date.

Hij breit truitjes voor kleine pinguïns, die getroffen zijn door een gigantisch olielek. Na een olieramp kunnen pinguïns in de problemen raken doordat hun veren aan elkaar plakken en er water in de binnenste lagen terechtkomt, met als gevolg dat de kleine pinguïns het koud krijgen en meer gewicht met zich meedragen.

Alfred heeft al meer dan 100 kleine truitjes gemaakt voor zijn kleine vriendjes en de pinguïns zijn er ook erg blij mee!

breien wol, truien, wollen trui, wollen truien

De breiverslaving van Alfred Date begon al in 1931, toen hij een trui voor een klein jongetje breide. Vierentachtig jaar later breit de inmiddels oudste man van Australië nog steeds, maar nu voor kleine pinguïns.

haakgaren, sweater

Om ervoor te zorgen dat de pinguïns het niet koud kregen, breide Date enkele en dubbel geribde truien van zware wol. Want, zo legde Date uit; als je lichte wol gebruikt dan verdoe je je tijd.

breigaren

Zijn hulpactie voor de pinguïns is inmiddels tot een eind gekomen, want er zijn geen jumpertjes meer nodig voor de beestjes. Maar Alfred blijft niet stilzitten: hij breit nu onder meer sjaals voor zijn vrienden en kleinkinderen.

wol, haken

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!