Wil Je Achter Iemands Wachtwoord Komen? Simpel: Vraag Het Gewoon!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Hoe sterk zijn jouw wachtwoorden? Zijn ze makkelijk te raden? Weet je zeker dat je een veilig wachtwoord hebt? Denk daar nog maar eens over na.

Veel mensen gebruiken voor hun wachtwoord iets simpels wat ze makkelijk kunnen onthouden, zoals de naam van hun huisdier gecombineerd met hun geboortedatum.

Erg veilig om zo’n wachtwoord te hebben is het niet, maar als niemand de naam van je huisdier weet en niemand weet in welk jaar je geboren bent, dan is er toch niks aan de hand? Tenminste, dat zou je denken.

wachtwoord-grap

In de volgende hilarische video laat sociale wetenschapper en talkshowhost Jimmy Kimmel zien hoe makkelijk het is om mensen hun wachtwoord te raden. Toen de interviewster vroeg wat hun wachtwoorden waren, gaven ze dat natuurlijk niet zomaar prijs. En dat is logisch, want voor zo’n miljoenenpubliek wil je niet dat je ijzersterkte, zelfbedachte wachtwoord bekend wordt gemaakt. Maar doordat ze precies de juiste vragen stelde, kwam ze toch achter de wachtwoorden. De mensen zijn verbaasd, want hoe kunnen ze nou zo dom zijn?! Het grappige is dat bijna niemand doorhad dat ze hun wachtwoord onthulden door antwoord te geven op vragen van de interviewer. De wijze les is daarom ook: hou je wachtwoorden veilig en voor jezelf.