We Koken Pasta Al Ons Hele Leven Verkeerd. Deze Video Bewijst Het!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Op welke manier kook jij meestal een pasta zoals spaghetti of tagliatelle? Ik pak meestal een grote pan, vul deze met water en wacht totdat het kookt. Vervolgens gooi ik de pasta erbij en dan is het maar wachten, wachten en nog eens wachten. Dat moet toch sneller kunnen? Blijkbaar kook ik pasta al mijn hele leven verkeerd en er bestaat een grote kans dat jij dat ook doet. Wil je leren hoe je de perfecte pasta kookt en tegelijkertijd water en tijd bespaard, lees dan snel verder.

pasta Italiaanse recpeten

Vroeger pakte je een pan en vulde deze met water. Daarna zette je de pan op het vuur en wachtte je totdat het water kookte. Daarna legde je de pasta in de pan om vervolgens weer een eeuwigheid te wachten. Maar het kan veel sneller en met deze truc bespaar je ook nog eens water! Het is simpel: Pak een koekenpan en leg de pasta in de pan. Doe er koud water bij totdat de pasta ondergedompeld is in het water. Omdat het water koud is zal de pasta niet aan elkaar blijven plakken.

Vervolgens laat je de pasta koken totdat het gaar is. Als de kooktijd is verstreken, is de pasta zo goed als klaar. Van de waterige substantie onderin kan je een lekkere pastasaus maken. Dit scheelt enorm in tijd en water! Bekijk de onderstaande video om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Vond je deze video handig en heb je er iets aan gehad, vergeet hem dan niet te delen zodat meer mensen weet krijgen van deze handige kooktruc.