DIT Vergiftigt Ons Elke Dag En We Zijn Het Ons Er Niet Eens Van Bewust!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Voordat we beginnen met dit artikel, zou ik je een vraag willen stellen: Maak je wel eens gebruik van wasverzachter als wasmiddel?

Zo ja, dan zul je dat ook flink merken in je portemonnee. We betalen namelijk een veel te hoge prijs voor fris ruikende kleding. Het is algemeen bekend dat de reclames voor wasverzachter ook vaak een beeld van frisheid, comfort en zoetheid schetsen. Dit is echter misleidend, want de meeste wasverzachters bevatten een hoop chemische stoffen die je lichaam betreden via de huid en door inademing. Hierdoor kan er een breed scala aan gezondheidsproblemen ontstaan, vooral voor jonge kinderen. Wasverzachter is dus helemaal niet zo ‘fris’ als je denkt.

wasmachine

Wasverzachter bestaat uit schadelijke (geur)chemicaliën die moeilijk te verwijderen zijn omdat ze zijn ontworpen om vast te houden aan de stof. Hierdoor blijft de geur langer in de kleding.

Hieronder volgt de lijst van de meest voorkomende giftige chemicaliën in alle wasverzachters:

Alfa-Terpineol – Deze gevaarlijke, chemische stof kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken zoals duizeligheid, hoofdpijn, geheugenverlies en zelfs gevoelloosheid in het gezicht, pijn in de nek en rug.

Benzylacetaat – Een toxische stof die gekoppeld is aan pancreaskanker. De dampen kunnen irritatie veroorzaken aan de luchtwegen en ogen.

Benzylalcohol – Benzylalcohol kan een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid en extreme dalingen van de bloeddruk.

wasmiddel

Chloroform – Chloroform is een krachtig carcinogeen neurotoxine en het kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken zoals bewustzijnsverlies, misselijkheid, hoofdpijn, braken en/of duizeligheid, slaperigheid.

Linalool – Dit is een verdovend middel waarvan bekend is dat het ademhalingsproblemen en verlies van spiercoördinatie veroorzaakt.

Dit is dus waarom je wasverzachters beter kunt mijden. Je kunt beter gebruik maken van alternatieven (zoals azijn of zuiveringszout) die veel veiliger en effectiever zijn (en tevens beter voor het milieu!)

Vergeet deze belangrijke informatie niet te delen met je vrienden en familie!