Hij Legt Zijn Hand Over De Rand Van De Boot, Maar Wat Er Uit Het Water Kwam Zag Niemand Aankomen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Walvissen zijn een van de meest opmerkelijke dieren op de hele planeet. Ze zijn gigantisch in hun omvang, maar tegelijkertijd ook zeer sierlijk en mooi. Daarom is het extra speciaal om getuige te zijn van deze wezens in hun natuurlijke habitat. Het is een ongelooflijke ervaring die je maar zelden mee zult maken. Sommige mensen zijn zo gefascineerd door deze dieren dat ze de moeite nemen om helemaal af te reizen naar plaatsen zoals Nieuw-Zeeland, Tonga of Belize, puur om deze walvissen in het echt te bewonderen. Walvissen van dichtbij observeren, wie wil dat niet?

walvis

In deze wateren komen, afhankelijk van het seizoen, verschillende soorten walvissen voor. Walvissen vormen de grootste attractie op elke tocht, maar de kans is groot dat je ook andere zeedieren te zien krijgt zoals pelsrobben en dolfijnen. Ook orca’s zijn soms van de partij en niet zelden worden diverse soorten zeevogels gespot waaronder stormvogels en albatrossen.

Deze video, gemaakt door een groep fanatieke walvisspotters, bevat een zeldzame opname van een prachtige grijze walvis. Deze moederwalvis zag de boot waar de groep inzat en tilde haar kalf (dat is de naam voor een walvissenbaby) uit het water. Je zou bijna denken dat ze het expres deed om het aan de mensen te laten zien. Deze geweldige ontdekking werd gedaan in San Ignacio, Belize, waar mensen dit soort walvissen zelf kunnen bekijken.