De baby walrus verloor zijn moeder in een ongeluk. Maar als deze verzorger bij hem gaat zitten? Hartverwarmend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De walrus is een robbensoort die in de koude zeeën van het noordelijke halfrond voorkomt.

De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Carolus Linnaeus in Systema naturae (1758). De walrus hoort tot de orde van de roofdieren (Carnivora) en is de enige nog levende soort in de familie der walrussen. Het meest opvallende kenmerk van de walrus zijn de lange slagtanden. Ze komen voor bij beide geslachten maar bij het mannetje zijn ze meestal langer, rechter en steviger. Over het algemeen worden de slagtanden zo’n vijftig centimeter lang maar er zijn uitzonderingen tot een meter waargenomen. Ondanks de grote slagtanden en uitstraling zijn walrussen over het algemeen zachtaardige dieren.

walrus

De onderstaande clip komt uit 2012, maar is zo ontzettend mooi dat ik het graag met jullie wilde delen. In de video zie je een walrus baby die gevonden was door een visser. Met 5 weken oud was dit kleintje nog best jong. Normaliter blijven baby walrussen tot hun 2-3 levensjaar bij hun moeder. Daarom is het belangrijk dat in de eerste levensjaren het dier genoeg aandacht en liefde krijgt.

De moeder van de walrus in deze video was overleden door onbekende oorzaak. De visser besloot hem mee te nemen naar een opvangcentrum voor dakloze zeedieren. Maar als het beestje voor de eerste keer in contact komt met een verzorger van het centrum? Het is onmogelijk om NIET te glimlachen na het zien van deze video.. Prachtig!