Dit Vloerkleed Is Binnen No-Time Af, Zonder Haaknaald. Kijk Hoe Makkelijk Dit Gaat!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Hardhouten vloeren zijn mooi, maar in de winter kunnen ze al snel koud gaan aanvoelen. Daarnaast is het gewoon fijn om een heerlijk warm vloerkleed te hebben. Tijd om aan de slag te gaan!

Tijdens de koude wintermaanden hebben we iets nodig om onze voeten lekker warm te houden in huis, en wat is er beter dan een lekker warm en zacht vloerkleed onder je voeten? Het beste is dat je hier niet eens voor naar de winkel hoeft. Expression Fiber Arts laat namelijk zien hoe je zelf een prachtig vloerkleed kunt maken door te werken met je handen.

Je hebt hiervoor dus geen haaknaald nodig. Super makkelijk! Natuurlijk heb je hier ook veel wol voor nodig en daarom gebruikt ze merinowol, oftewel schapenwol.

vloerkleed tapijt merinowol schapenwol wol haaknaald

ZIE OOK: Ze legt een hele bol wol in een bak met lijm. Het eindresultaat? Verbazingwekkend!

Merinowol wordt net zo verkregen als ‘normaal’ wol van de vacht van schapen, maar in dit geval van de zogenaamde Merino schaap, waarvan wolvezels veel dunner en fijner zijn. Omdat het zo dun is, voelt het zijdezacht aan, isoleert het beter, ademt het veel effectiever en houdt het geen geur vast.

In de onderstaande video demonstreert ze hoe je zo’n vloerkleed maakt. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, weet ik zeker dat je er niet meer mee kunt stoppen! Ben jij van plan om zo’n vloerkleed te maken? Laat het weten en vergeet dit leuke DIY project niet te delen met alle creatievelingen op Facebook!

Volg ons op Facebook: