Haar pasgeboren baby huilt van de pijn. Dan opent ze haar vriezer en realiseert zich het ONDENKBARE!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het was Juni 2014. Lucinda merkte op dat haar twee-weken oude zoontje zich vreemd gedroeg. Hij kon niet stoppen met huilen.

Lucinda, wiens dochter twee jaar oud was op dat moment, wist wat een krokodillentraan was en wat een teken was van een groter probleem. Het duurde niet lang voordat baby Ezra’s huid rood begon te kleuren, als een soort uitslag. Maar toen Ezra’s temperatuur opeens torenhoog werd, haastte Lucinda zich onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Ezra onderging een test, waaruit bleek dat hij een ernstig geval van listeria meningitis had. Dit is een infectie in de hersenen. Lucinda kon niet geloven wat haar zojuist verteld werd. Wat had Lucinda gegeten wat dit als gevolg kon hebben?! Lucinda handelde onmiddellijk toen haar twee weken oude zoon vreemde symptomen vertoonde. Hij huilde de hele dag, zijn huid was rood en zijn temperatuur was torenhoog.

vlees1

Ze haastte zich naar het ziekenhuis om hem te laten onderzoeken.

vlees2

Via een lumbaalpunctie bleek dat Ezra getroffen was door een ernstig geval van listeria meningitis. Dit is een gevaarlijke infectie in de hersenen.

Lucinda’s wereld stortte in. Ze dacht dat ze al de juiste stappen had genomen tijdens de zwangerschap, net als met haar twee jaar oude dochter. Dat bleek niet het geval.

Baby’s ontwikkelen deze ziekte vaak al in de baarmoeder. Dit ligt in 9/10 gevallen aan wat de moeder eet tijdens de zwangerschap.

vlees3

Gekoelde vleeswaren, kazen en andere supermarkt producten die koud geserveerd worden dragen vaak deze bacterie met zich mee. Het is een bacterie die bij een gekoelde temperatuur in leven kan blijven. Deze producten zijn veilig voor volwassenen om te eten, in tegenstelling tot zwangere vrouw. Baby’s in de baarmoeder hebben een immuunsysteem dat niet kan vechten tegen listeria meningitis.

Tenzij het voedsel goed door gebakken is, zoals vleeswaren als ham en salami. Is dit niet het geval, zijn deze voedingsmiddelen onveilig voor zwangere vrouwen, net zoals rauwe vis.

Als Lucinda er te laat bij was geweest, zou ze Ezra hebben verloren. Ze deelde haar verhaal om zwangere vrouwen te waarschuwen voor deze ziekte.

Alle ouders moeten zich bewust zijn van deze angstaanjagende infectie, en hoe de consumptie van rauwe vleeswaren potentieel dodelijke gevolgen voor baby’s kan hebben.