De paus wordt aangehouden voor te hard rijden. Hoe de agent erop reageert? GENIAAL!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Nadat alle koffers van de paus waren ingeladen in de limousine, merkte de chauffeur op dat de paus nog steeds op de stoep stond te wachten op iets.

“Het spijt me eerwaarde,” zei de chauffeur, “Wilt u alstublieft in uw stoel plaatsnemen zodat we kunnen vertrekken? We hebben een strict schema.””Om eerlijk te zijn,” antwoordde de Paus, “Ik mag nooit naar het Vaticaan rijden, en dat zou ik echt heel graag een keer willen.” “Sorry maar dat kan echt niet. Ik zou mijn baan verliezen! En wat als er iets zou gebeuren?” Protesteert de chauffeur.

“En wat als ik je iets extra’s ervoor geef?” Reageert de Paus.

paus

Met enige tegenzin gaat de chauffeur achter de paus op de passagiersstoel zitten. De Paus kruipt op dat moment achter het stuur. De chauffeur krijgt vrijwel direct spijt van zijn beslissing als ze wegrijden van het vliegveld. Vlak na het wegrijden trapt de Paus het gaspedaal in, en raced met 150 km/u over de snelweg.

“Rijdt alstublieft wat langzamer eerwaarde!” Eist de bange chauffeur. Echter, de paus blijft gas geven tot het moment dat ze opeens sirenes achter zich horen. Het is een politiemotor die achter hen komt rijden.

“Oh nee he! Ik ga mijn licentie kwijtraken..” zegt de geshockeerde chauffeur.

De Paus stopt de auto en rolt zijn raampje langzaam naar beneden. De agent kijkt hem goed aan, loopt terug naar zijn motor en pakt zijn radio.

“Ik moet de politiechef onmiddellijk spreken,” zegt hij. Als de chef eenmaal aan de lijn is, vertelt de agent hem dat hij zojuist een limousine heeft aangehouden die veel te hard reed.

“Arresteer hem onmiddellijk!” zegt de chef.

“Dat lijkt me niet zo verstandig, hij is namelijk erg belangrijk,” zegt de agent.

Waarop de chef antwoordde: “Nog meer reden om hem op te pakken!”

“Nee, ik bedoel serieus echt belangrijk,” aldus de agent.

Waarop de chef vraagt: “Wie heb je daar dan? De burgemeester?”

“Nog belangrijker…”

“De koning?!”

“Nog belangrijker.”

“Nou vertel eens, wie is het dan?”

“Ik denk dat het God is.”

“En hoe haal je dat nou weer in je hoofd?”

“Nou, om te beginnen. De Paus is zijn chauffeur!” Antwoordde de agent.