De olifant heeft 50 jaar lang vastgeketend gezeten. Zijn reactie wanneer hij eindelijk vrij komt? Hartverscheurend…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Vijf decennia lang zat de olifant Raju vast aan een ketting. Hij zat jarenlang opgesloten en mishandeld.

Hij werd gedwongen om door de drukke straten van India te lopen ter vermaak van toeristen. Als je één blik wierp op het arme beest zag je de littekens van zijn bestaan en zag je hoe hij aan ondervoeding leed. Maar zijn geest was sterk genoeg om zijn lot te dragen. Zijn leven zou spoedig een andere wending nemen dankzij Wildlife SOS. Deze dierenorganisatie uit Engeland kreeg Raju in het vizier na een aantal goede tips. Ze vlogen naar India om Raju te bevrijden. Maar toen Raju eenmaal door kreeg waarom ze hem kwamen bezoeken, gebeurde er iets hartverscheurends.

keten

Raju werd 24 uur per dag vastgeketend en was niet in staat om vrij te bewegen. De wreedheid waarmee hij 50 jaar was behandeld is bijna niet voor te stellen.

keten1

Dus toen de reddingswerkers van Wildlife SOS voor de eerste keer arriveerden was Raju nog erg bang. Maar toen hij zich realiseerde waarom ze gekomen waren, gebeurde er iets hartverscheurends: hij begon te huilen.

keten2

“Het team was verrast om de tranen over zijn gezicht te zien lopen tijdens de reddingsactie,” aldus hulpverlener Pooja Binepal.

keten3

“Hij was ontzettend gevoelig. We voelden in ons hart dat hij besefte dat hij na al die jaren werd vrijgelaten. Olifanten zijn zeer intelligente dieren. We kunnen ons niet voorstellen hoe zwaar deze halve eeuw van marteling voor hem geweest moet zijn.”

keten4

De reddingsorganisatie is ervan overtuigd dat Raju werd weggehaald bij zijn moeder. Gelukkig is hij eindelijk vrij om te gaan en staan waar hij wilt.

keten5

Nu woont hij vredig in India bij andere geredde olifanten die hem gezelschap houden. Pooja vertelt: “Hij weet nu wat vrijheid is en zal dus leren om vriendelijkheid te ervaren”.

keten6

Het is verschrikkelijk om te zien dat dieren zo wreed behandel worden, maar het gebeurt nog steeds dagelijks, over de hele wereld. Dankzij de inzet van Wildlife SOS is Raju eindelijk veilig en omringd door liefde; hij verdient dit zo.

DEEL dit verhaal met al je vrienden en familie om te zeggen: Dierenleed MOET stoppen!

DIT MOET JE ZIEN
Deze 11 planten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht in je slaapkamer Met deze 11 planten in je slaapkamer slaap je binnen enkele minuten!
14 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 9 eten we allemaal, elke dag...
9 trucjes om je tanden binnen enkele minuten witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT is wat ze je niet vertellen!
Ze bracht kokosolie aan onder haar ogen. 5 minuten later… ONGELOOFLIJK! Kokosolie kan je 10 jaar jonger laten lijken als je het 2 weken lang op deze manier gebruikt
9 natuurlijke voedingsmiddelen om haaruitval tegen te gaan Eet deze 9 voedingsmiddelen en je zult binnen enkele dagen geen last meer hebben van haaruitval!