Iedereen Met Een Vaatwasser Moet Dit Even Lezen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Veel mensen denken dat je de vaatwasser nooit schoon hoeft te maken, maar dat is één grote fabel.

Er blijft vaak vuil achter op de bodem en in de hoeken van de vaatwasser, waardoor het vuil de volgende wasbeurt gewoon weer omhoog komt. Gelukkig is er een manier om je vaatwasser grondig schoon te maken en hiervoor heb je maar twee simpele en goedkope middeltjes nodig.

We raden je aan om de afwasmachine 1 keer per maand schoon te maken. Met deze truc is dat dus zo gedaan. Alles wat je nodig hebt is azijn en bakpoeder. Bekijk hieronder de simpele instructies om je vaatwasser een goede beurt te geven.

vaatwasser

Benodigdheden:

– 200 ml azijn
– 200 gram bakpoeder (baking soda)

Zo ga je te werk:

Om te beginnen is het belangrijk dat er geen grote etensresten in de afvoer zitten. Gebruik kopjes of een maatbeker om de azijn in te doen en zet dit in het bovenste rek. Geef de vaatwasser een standaard spoelbeurt; de azijn zal ervoor zorgen dat kalk en vieze aanslag wordt verwijderd. Lees hieronder wat je met de baking soda moet doen.

soda

Na de wasbeurt strooi je het bakpoeder over de bodem van je vaatwasser. Zet de afwasmachine vervolgens aan, dit keer op een zo heet mogelijk programma. De poeder zorgt ervoor dat vlekken verdwijnen en zal tevens een heerlijk frisse geur achterlaten. Dat is het! Je vaatwasser zal weer blinkend schoon zijn én fris ruiken.

Heb je iets aan deze handige tip gehad, vergeet hem dan niet te delen met je vrienden op Facebook die ook een vaatwasser hebben!