Waanzinnig: deze tropische bessen doden kankercellen. En al na één minuut!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Hoewel dit bericht een flinke discussie kan opwekken, kan het miljoenen mensen hoop geven: wetenschappers hebben een natuurlijk en goed werkend middel tegen kankercellen gevonden.

Het middel is ondertussen al succesvol op verschillende patiënten getest. We hebben het hier over de bes genaamd ‘Fontainea Picrosperma,’ deze groeit uitsluitend in het noorden van Australië. Wat best bijzonder is, is dat men deze vrucht per toeval heeft ontdekt.  Een observatieteam is erachter gekomen dat dieren die veel van deze bessen eten de pitten altijd meteen uitspuugden. Dit maakte hen erg nieuwsgierig en daarom besloten ze een onderzoek op te starten naar de werking en de gezonde voordelen van deze tropische vrucht.

bes

Met behulp van het gerenommeerde Berghofer Instituur werd de pit van de vrucht (die ook Fountains Blushwood genoemd wordt) een preparaat gemaakt. Deze heeft tot op heden de werktitel EBC-46.

bes

De onderzoekers merkten al snel dat dit preparaat een bijzondere werking had. Vooral in samenhang met kankeronderzoek vond men verbazingwekkende resultaten.

onderzoek

Voor onderzoek kreeg een hond met een ernstig kankergezwel dit testpreparaat geïnjecteerd. Het resultaat: na 15 dagen was van het gezwel bijna niets meer te zien (rechts op onderstaande afbeelding.) Het meest verrassende vonden de wetenschappers echter met welke snelheid het extract van deze vrucht tumoren doodt. Er zijn al zichtbare veranderingen na slechts 5 minuten, terwijl een normale behandeling tegen tumoren pas na enkele weken effect heeft.

medicijn

Ook werd deze proef op een mens getest. Martina Toso liet een melanoom verwijderen en nam daarbij het EBC-46 preparaat. Sindsdien is zij weer kankervrij. Wat een goed bericht!

melanoom

Na de behandeling was er niets meer van het melanoom te zien. De werkzaamheid van EBC-46 beperkt zich tot het stadium waar de kanker nog niet metastaseert en de kanker zich niet verspreid. Voor een nog betere werking moet de groei van de plant en de verwerking van het preparaat nog geoptimaliseerd worden. Daarna staat niets grootschalige inzet nog in de weg.

vrucht

Hoewel kanker heel veelzijdig is, kan niet iedereen hiermee geholpen worden, maar dan nog biedt dit nieuwe middel voor miljoenen mensen uitzicht op genezing. Stuur dit goede bericht de wereld over en deel het met anderen.

Bron: The Guardian