Je verwacht een traditioneel dansend echtpaar. Maar als hij de hand van zijn partner loslaat? Ik geloof mijn ogen niet!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Charlie Womble en Jack McGee dansen inmiddels al meer dan 30 jaar samen. Als je ze ziet dansen is het overduidelijk dat ze net dat kleine beetje extra hebben.

Het danspaar heeft sinds 1981 al meegedaan met meer dan 300 danswedstrijden, en als dat al niet genoeg is, ze zijn al meer dan 10 jaar ongeslagen! Ze wonnen 9 van de 10 keer de belangrijkste wedstrijd van Amerika in de categorie “Shag Dance”. Hoewel ze allebei inmiddels de 60 gepasseerd zijn, slagen ze er toch in om heel wat jongere dans koppels te verslaan! Over de jaren zijn ze meester geworden over verschillende dansstijlen, en hebben dit samen gevormd tot een perfect geheel.

echtpaar

Ze maken met dit nummer duidelijk indruk op de hele zaal. Het filmpje is inmiddels al meer dan 5 miljoen (!) keer bekeken. Als Charlie de hand van zijn partner loslaat, worden we bijna gehypnotiseerd door hun voetenwerk, het lijkt wel alsof ze boven de vloer zweven! Ondanks dat ze allebei de pensioenleeftijd al gepasseerd hebben, laten ze iedereen in de zaal met open mond achter. Ook geven ze in hun vrije tijd dansworkshops. Op deze manier proberen ze hun kennis over te dragen op een jongere doelgroep.

Bij Shag dansen is voetenwerk een van de belangrijkste aspecten. De bedoeling is dat je je voeten laat spreken, terwijl het bovenlichaam relatief recht blijft. Bij dit dynamische duo lijkt dit zo gemakkelijk, hun techniek is adembenemend goed! Als het kon had ik zelf danslessen van hun genomen..