Nadat je dit hebt gelezen zul je nooit meer toiletpapier op de toiletbril leggen. NOOIT.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Het is algemeen bekend dat openbare toiletten een broedplaats voor bacteriën zijn. Het liefst vermijden we deze plekken, maar soms moet je zo nodig dat je niet anders kan dan naar een openbaar toilet gaan.

Stel je voor dat je in de auto zit en je moet ongelooflijk naar het toilet. Eenmaal aangekomen bij een tankstation krijg je de schrik van je leven als je de toiletdeur opent. Velen van ons leggen dan als oplossing een beetje wc-papier op de bril om op deze manier een barrière te creëren tussen je achterwerk en de wc-bril. Dit lijkt de ideale oplossing te zijn. Tenminste, dat zou je denken. Maar niets is minder waar, want dit is namelijk niet de meest effectieve manier om bacteriën te vermijden. Sterker nog, dit is misschien wel de slechtste manier.

papier

Toiletpotten zijn namelijk op een enorm slimme manier ontworpen. Voor een lange tijd dachten de meeste mensen dat de wc-brillen een broedplaats waren voor bacteriën en andere viezigheden. Maar gezien hun vorm en bijzonder gladde oppervlakte zorgen wc-brillen er juist voor dat bacteriën zich niet verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast kunnen bacteriën zich niet vermenigvuldigen op de blote huid, dus enkel contact met de wc-bril is helemaal niet zo slecht. Toiletpapier is daarentegen een heel ander verhaal.

papier2

Het is algemeen bekend dat bijna niemand de toiletbril naar beneden doet na het gebruik. Als gevolg heeft dit dat de bacteriën zich door de ruimte verspreiden, en zich nestelen in… Juist, toiletpapier. De oppervlakte van het papier maakt het extra makkelijk voor bacteriën om zich erop te nestelen.

papier3

Hetzelfde geldt voor de kraan en de handdrogers. De kraan wordt namelijk gebruikt vlak na de daad, en wordt vervolgens weer aangeraakt nadat de handen gewassen zijn.

papier4

Dus de volgende keer als je noodgedwongen gebruik moet maken van een vies toilet: Het toiletpapier is misschien nog wel viezer dan de wc-bril zelf! Vergeet dit handige weetje niet te delen met je vrienden, ik weet zeker dat zij dit niet wisten.