Vlak voor de opnames overlijdt zijn vader. Als hij het podium oploopt in zijn gitaar pakt? In tranen!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Niet lang voor de opnames van ‘De Beste Zangers (AVROTROS)’ overleed de vader van René van Kooten als gevolg van kanker.

Deze emotionele gebeurtenis zorgde afgelopen weekend voor een beladen en tevens emotionele uitzending. René staat er dan toch om ‘Annie’s Song’ van John Denver aan iedereen te laten horen. Het nummer doet hem denken aan ‘de onbezorgde tijd van vroeger’. René heeft al ontzettend veel meegemaakt in zijn leven. Zo overleed zijn moeder toen hij nog maar 11 jaar oud was. Jan Smit vroeg aan hem hoe het was, vooral omdat hij nog zo jong was. Té jong om mijn moeder te verliezen, aldus René. ‘Ik wist dat mijn moeder zou gaan sterven en dat ik haar nooit meer zou gaan zien. Maar ‘nooit’ is een leeg begrip, je gaat pas voelen wat dat is als de dagen voorbij gaan.

tranen

Het is het heftigste wat ik ooit heb meegemaakt in mijn leven.’ Vanwege het ‘plotselinge’ overlijden van zijn vader was het voor de musicalster geen makkelijke beslissing om naar Ibiza te komen voor de opnames. Gelukkig werd René op een warme en bijzondere manier opgevangen door de groep.

Nu is het dan René’s aflevering, het is zijn beurt. Alle akelige gebeurtenissen komen er in één keer uit tijdens zijn prachtige uitvoering van ‘Annie’s Song’.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een traantje heb moeten laten. Ik kon het daarom ook niet laten om met jullie te delen.