Leer Met Deze Simpele Truc Hoe Je Een Teek Op De Juiste Manier Verwijdert Voordat Je Naar Buiten Gaat.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat we weer veel naar buiten gaan. Denk bijvoorbeeld aan sporten, barbecueën, picknicken, festivals bezoeken, wandelen, kamperen, de lijst is eindeloos.

Maar helaas krijgen we met warm weer ook te maken met allerlei ongedierte dat veel hinder kan veroorzaken voor zowel mens als dier. Zeker als je op vakantie gaat in een bosrijke omgeving is het belangrijk om te weten hoe je een teek op de correcte manier verwijdert.

De reden hiervoor is met name dat teken ziekteverwekkers bij zich kunnen dragen, waaronder de Borrelia-bacterie. Die bacterie kan namelijk onder andere de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoe langer de teek in je huid zit, hoe groter het risico dat je na de tekenbeet ziek wordt.

tekentang

Dit is hoe je te werk gaat: maak gebruik van een goede tekentang en probeer de teek zo dicht mogelijk op de huid bij de kop beet te pakken en niet in het lichaam van de teek te knijpen. Trek met behulp van de tekentang de teek voorzichtig uit de huid. Hoe dit in de praktijk werkt kun je zien in de video hieronder. Mocht je nog een goede tekentang nodig hebben, dan kun je die het beste hier kopen, deze zijn zowel veilig als betaalbaar. Aarzel niet om deze video te delen met vrienden en familie op Facebook!