Als je zelf een tattoo hebt of iemand kent die er een heeft, zul je weten dat er vrijwel altijd een diepere betekenis achter schuilt. Of het nu gaat om een symbolische betekenis of gewoon een plaatje wat diegene mooi vindt, het is een persoonlijke keuze die veel kan betekenen voor iemand. In dit verhaal maken we kennis met Amy Bluel, een meisje dat de puntkomma tatoeage op de kaart heeft gezet om een bijzondere reden. Deze rage begon namelijk met de beslissing van Amy Bluel om deze tattoo op haar pols te laten zetten nadat ze haar vader was verloren. Hij had zelfmoord gepleegd na een jarenlange worsteling met depressie.
Na de dood van haar vader vond ze dat er meer aandacht gespendeerd moest worden aan mensen met depressie, zelfmoordneigingen en andere psychologische klachten. Ze wilde dit alleen wel op een positieve manier doen. Daarom startte ze een project genaamd ‘Project Semicolon’, oftewel Project Puntkomma. Met dit project wil ze mensen met depressie, zelfmoordneigingen en verslavingen vertrouwen en hoop geven.
Door de tatoeage op een plek te zetten waar je het zelf kan zien word je er dagelijks aan herinnert dat er wel degelijk hoop is. Daarnaast is het voor veel depressieve mensen belangrijk om te weten dat ze niet alleen staan. Door de puntkomma op bijvoorbeeld hun pols te laten tatoeëren kunnen deze mensen elkaar herkennen, wat hopelijk nog meer kracht geeft om door te gaan.
Zoals Amy het zelf zegt, “De betekenis van het puntkomma symbool is dat de zin doorgaat; de auteur is er nog niet klaar mee. Vandaar dat er een puntkomma gebruikt wordt in plaats van een punt. De auteur staat symbool voor de persoon zelf, de ‘zin’ van het leven. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat er dus nog hoop is.”