Klant bespot een 5-jarig jongetje met het downsyndroom. De reactie van de ober? Inspirerend!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Voor mij is het meer dan duidelijk. Iedereen is gelijk aan elkaar. Ongeacht huidskleur, geaardheid, cultuur en ga zo maar door.

Dat geldt ook voor mensen die een geestelijke beperking hebben. Helaas hebben nog steeds te veel mensen op de wereld vooroordelen. Daarom vind ik het enorm belangrijk om verhalen als deze zoveel mogelijk te vertellen en delen. Dit verhaal is een geweldig voorbeeld dat er nog steeds mensen zijn die bereid zijn op te komen voor een iemand die dat op dat moment nodig heeft. Dit verhaal gaat over de 5-jarige Milo en zijn familie die gingen eten bij hun favoriete restaurant. Dit was zeker niet de eerste keer dat het gezin daar ging eten. Echter, deze keer was de ervaring een stuk minder leuk dan normaal..

downie

Maar gelukkig was er een meneer die opkwam voor de belangen van Milo en zijn ouders.

Terwijl Milo en zijn familie aan het genieten zijn van hun diner, komt er een andere familie aan de tafel naast hen zitten.

Na een tijdje roept de familie naast hen ober Michael Garcia om te klagen over een ‘storend’ geluid. Hun klacht blijkt te gaan over de 5-jarige Milo, die lijdt aan het syndroom van down. Het gezin wilde zo snel mogelijk verplaatst worden naar een andere tafel. Ze vonden dat Milo te luid was en ‘vreemde’ geluiden maakte. Zijn aandoening leek de familie erg te storen.

De ober verplaatste de familie naar een andere tafel in de hoop dat dit het probleem zou oplossen. Dit was niet het geval. De vader van de familie was nog steeds ontevreden over de gang van zaken. “Speciale kinderen moeten maar ergens anders speciaal zijn,” klaagde hij op luide toon.

Na dat gezegd te hebben had Michael Garcia er schoon genoeg van. Om van tafel te ruilen is één ding, maar het maken van kwetsende opmerkingen naar een kind van 5 jaar met het downsyndroom ging Michael te ver.

Ondanks dat hij riskeerde zijn baan te verliezen, weigerde hij de familie verder te bedienen. Hij stuurde ze weg uit het restaurant.

“Ik was erg onder de indruk dat Michael opkwam voor Milo,” zegt zijn baas Castillo. “Hij kent ons amper. Hij kwam op voor Milo omdat het het juiste was om te doen,” aldus Milo’s moeder, Kim.