Cassiere vernedert een koppel dat hun boodschappen niet kan betalen. Maar wanneer DIT gebeurt? Geweldig!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ben jij ooit iemand tegen het lijf gelopen die hulp kon gebruiken, maar dat je van de zenuwen volledig bevroor?

Ik geef het toe, dat is mij al vaak overkomen. Zelfs als we op jonge leeftijd geleerd hebben om mensen die het het hardst nodig hebben te helpen. Dat was gelukkig niet het geval in het verhaal dat je zo gaat lezen. Het gaat over een vrouw die in de rij stond voor de kassa bij een supermarkt.

Voor haar worstelde een jong koppel om hun boodschappen te betalen. Het kassameisje die hen hielp was alles behalve behulpzaam. Wat de vrouw achter hun deed om het koppel een handje te helpen is echt inspirerend. Hieronder kun je het verhaal lezen.

cassiere

“Nadat ik voor mijn boodschappen had betaald stond ik op het punt om de winkel uit te lopen. Op dat moment zag ik de kassa dame met haar ogen rollen toen een jong koppel (die overduidelijk niet veel geld had) hun boodschappen op de band legden. Ik kreeg een sterk gevoel dat ik nog even moest blijven hangen, dus deed ik dat. Ik zag hoe de vrouw achter de kassa hun spullen op de band smeet. De kosten waren 123.40 Dollar.

De jongen keek wat nerveus uit zijn ogen maar besloot toch zijn pas te scannen. Op dat moment zag ik de ogen van de kassadame (alweer) rollen. Ze grinnikte wat toen er op het scherm verscheen dat hij slechts 95.30 Dollar op zijn rekening had. Ik zag hoe ze voldoening haalde om nog even duidelijk te herhalen dat het koppel niet genoeg geld op hun rekening had. Op dat moment had ik er schoon genoeg van en zei tegen het kassameisje: “Ten eerste: je mag wel eens die grijns van je gezicht halen, en ten tweede: Ik betaal voor de rest van hun boodschappen, en je hoeft geen moeite te doen om je ogen te rollen, ik ben geen klein meisje meer.” Ze zei geen woord terug.

Ik haalde mijn kortingsbonnen uit mijn tas (extra langzaam natuurlijk), en gaf het koppel wat ik kon missen. Ik gaf ze aan de cassiere samen met mijn E-card. Het leek alsof de cassiere behoorlijk geïrriteerd werd. Het jonge koppel was zo enthousiast! Maar niet alleen omdat ze alles konden afrekenen, maar omdat de rekening van 123.40 naar 68.22 dollar ging!

Toen het koppel mij bedankt had en wegliep, keek ik naar de cassiere en vroeg: “Waarom..?” Het leek alsof ze in tranen zou uitbarsten, maar zei verder niets. Mensen, wat is er nodig om de essentie van onwetendheid te veranderen? Waarom is het makkelijker voor sommigen om te haten of te kleineren dan om lief te hebben en aan te moedigen?