Vrouw Vindt Een Gebroken Vogelei. Dit Is Wat Een Jaar Van Zorg En Toewijding Met Het Vogeltje Doet.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een jaar geleden zag Susan Hickman een gebroken vogelei op de grond liggen. Tot haar grote verbazing zag ze er een piepklein vogeltje uit kruipen, maar er was geen nest in de buurt te vinden. Nadat ze in de buurt op zoek was gegaan naar een nest of vogelhuisje, besloot ze de zorg voor het vogeltje op zich te nemen.

Net als elk ander pasgeboren dier had de vogel veel aandacht nodig. Susan deed alles wat ze kon om hem de meeste kans op overleven te geven. In deze hartverwarmende video zien we de reis die ze samen doormaakten.

vogel ei

Het wordt echter alleen aangeraden om zelf een jong vogeltje op te voeden als het echt niet anders kan, bijvoorbeeld als er geen nest, oudervogels of vogelopvangcentra in de buurt zijn. Er wordt geadviseerd alleen jonge vogels naar de opvang te brengen als je zeker weet dat de oudervogel dood is, of als de jongen gewond zijn. In het geval van Klinger, het vogeltje uit deze video, kon het echt niet anders aangezien hij nog een nestjongen was en er geen nest in de buurt te vinden was. Het blijft een raadsel hoe het piepjonge vogeltje daar terecht is gekomen, maar buurtbewoners van Susan beweerden dat het vogeltje uit een vogelhuisje was gevallen. Zonder de hulp van Susan zou hij zijn eerste dag waarschijnlijk niet hebben overleefd.