Hij Keek Bij De Instellingen Van Zijn iPhone En Kwam Achter Iets Dat Bijna Niemand Weet…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Een iPhone is een fantastisch apparaat dat zoveel meer is dan alleen maar een telefoon om mee te bellen. Denk maar eens aan berichtjes versturen, Facebooken, Twitteren, foto’s maken en ze delen met je vrienden, noem maar op. Echter zit er ook een nadeel aan, want de meeste apps hebben toegang nodig tot je locatiegegevens.

In de meeste gevallen is dit om te bepalen waar je bent en zo te kunnen inchecken of voor het bepalen van een route. Klink onschuldig, denk je misschien. Wel, onlangs is iemand erachter gekomen wat jouw iPhone allemaal van jou weet, terwijl je daar waarschijnlijk zelf geen benul van hebt. Jouw iPhone slaat namelijk bepaalde informatie op die best als schrikbarend kan worden ervaren.

iPhone smartphone

Het handige toestel weet namelijk precies waar jij bent geweest en dat op minuut gemeten. Ben je vaak en lang op een bepaalde plek, dan doopt je iPhone deze plek om tot een ‘Veelbezochte locatie’. Dit kan natuurlijk handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten waar je vriend of vriendin is geweest, maar voor hem of haar is dit natuurlijk wat minder leuk. Het gaat immers wel om je privacy die nu gewoon op straat ligt. Verder slaat Apple al deze data op, dus weten zij precies waar jij de hele dag bent én wat je aan het doen bent.

Ik kan me voorstellen dat je dit liever voor jezelf houdt (ook al heb je niks te verbergen), en daarom gaan we daar nu een einde aan maken. Daarnaast komt deze kleine aanpassing niet alleen je privacy ten goede, maar ook nog eens je batterijduur. Bekijk hieronder hoe je dit precies doet. Vond je dit trucje nuttig, vergeet hem dan niet te DELEN met iedereen die een iPhone of iPad heeft. Ik weet zeker dat ze je dankbaar zullen zijn!