Je draagt elke dag slippers. Wat dit volgens doktoren met je benen doet? Ik had geen idee!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Grote kans dat je thuis een paar in de kast hebt liggen. Of misschien heb je ze nu zelf aan? Al je vrienden hebben ze. Je ziet ze overal!

De teenslipper blijft populair en is in de zomer niet uit je kledingstijl weg te denken. Ze zijn gemakkelijk aan te trekken, zijn lekker luchtig en passen eigenlijk bij alles. Had je ooit kunnen bedenken dat het dragen van slippers slecht is voor je gezondheid? De op eerste gezicht onschuldige slippers zijn ontworpen om zo licht mogelijk te zijn maar er is niet gelet op de verdere uitvoering.

slippers-dokter-gezondheid

Dokters vertellen nu precies waarom de slipper niet bedoeld is om lange afstanden op te open. Ze kunnen nu bewijzen dat dit gevaarlijk is voor je gezondheid. Wie zag dit aankomen? Ik niet!

Flip-flops zitten van nature erg los om je voet waardoor ongelukken kunnen gebeuren bij zowel kinderen als volwassenen die graag actief bezig zijn. Je kan gemakkelijk struikelen wanneer je bijvoorbeeld op een oneffen terrein loopt of de trap neemt.

Slippers kunnen allerlei blessures veroorzaken die je zomer gevoel helaas erg kunnen verpesten.

Maar dit is nog niet alles! Als je vaak slippers draagt kan je hele lichaam last krijgen van blessures. Je kan te maken krijgen met pijn onder je voeten, peesontstekingen, stressfracturen of shin splits.

Ik had geen idee dat mijn flip-flops de oorzaak kunnen zijn van deze blessures. Ik ga ze toch minder dragen deze zomer en zal voor een wandeling eerder stevige schoenen aan doen!