Met Deze Techniek Val Je Binnen 1 Minuut In Slaap

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Iedereen heeft er wel eens last van: slapeloosheid. Nachten waarin je maar in je bed ligt te denken, draaien en bewegen. Maar slapen? Dat komt er gewoon niet van. Je ligt uren wakker maar het wil gewoon niet lukken. Misschien komt het doordat je teveel stress hebt? Of komt het toch door die vele koppen koffie die je hebt gedronken net voor het slapen gaan? Er zijn drankjes, medicijnen, slaapmiddelen en allerlei andere middelen die een betere nachtrust beloven, maar tegelijkertijd kosten die vaak veel geld en doen ze niet wat ze beloven. Wij hebben een tip tegen slecht slapen voor jullie die tenminste wél werkt en helemaal gratis is: de zogenaamde ‘4-7-8’-truc.

slapeloosheid

De zogenaamde ‘4-7-8’-truc geeft verbluffende resultaten, zo schrijft journaliste Alina Gonzalez. Je zou binnen no time de slaap vatten door het volgende te doen: je ademt in (vier seconden), je houd je adem vast (zeven seconden) en je ademt uit (acht seconden). Die combinatie zou voor een chemische reactie in je hoofd zorgen en je hartslag laten dalen. Als je moeite hebt om je adem in te houden kun je de hele cyclus korter maken, maar handhaaf de verhouding 4:7:8 voor de 3 fasen. Na wat oefening kun je de cyclus weer langer maken omdat je dan gewend bent geraakt aan het dieper in- en uitademen.

Gonzalez schrijft: “Tot mijn verbazing ontwaakte ik de volgende ochtend zonder dat ik me kon herinneren tot de acht te zijn gekomen. De rest van de week viel ik opnieuw binnen een minuut in slaap.”

insomnie

Uiteraard werkt de methode niet bij valsspelen: “De eerste keer zul je merken dat je wilt happen naar adem en stiekem sneller gaat tellen. Maar als je echt volhoudt (of daar een poging toe doet), het trucje herhaalt en ook niet overgaat op normale ademhaling, dan voel je letterlijk je hartslag dalen, je hoofd rustiger worden en je hele lichaam ontspannen.”

De truc is ook een ‘levensredder’ op andere momenten. “Als je nerveus bent voor iets, bijvoorbeeld, of als je ergens heel boos over bent en wilt kalmeren. Een vriendin die bang is om te vliegen, gebruikt het trucje iedere keer voordat ze een vliegtuig instapt en tijdens turbulentie.”

Dit trucje bevorderd de nachtrust met deze tip beland je binnen no time in dromenland. Het proberen waard, toch?

(Bron: byrdie.com)