Er wordt gezegd dat E-sigaretten niet ongezond zijn. Een nieuwe studie bewijst iets SCHOKKENDS!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

E-sigaretten worden vaak geassocieerd voor een veiliger alternatief voor traditionele sigaretten.

Echter, volgens een recente studie van Harvard is er een ontdekking gedaan dat het misschien wel helemaal geen veiliger alternatief is. Volgens de studie bevat 75 procent van gearomatiseerde e-sigaretten de stof diacetyl,” aromatisch chemisch middelwat gekoppeld is aan veel gevallen van ernstige respiratoire ziekten.” Eén voorbeeld hiervan is de zogenaamde “Popcorn Long”. Volgens Harvard staat de aandoening ook wel bekend als bronchiolitis obliterans,” wat in de volksmond aangeduid wordt als “Popcorn Long”.

esig

Maar ondanks de naam van de ziekte is er absoluut niets zoets over te zeggen. Popcorn Long is een slopende en onomkeerbare aandoening van de luchtwegen die “littekenvorming in kleine luchtzakjes in de longen veroorzaakt, die leidt tot overmatig hoesten en kortademigheid”.

Bij onderzoek van de 51 verschillende soorten smaken E-sigaretten werden er bij 47 minstens één van de drie gevaarlijke stoffen gevonden die ook in gewone sigaretten zitten.
“Diacetyl en andere gerelateerde aromatische chemische stoffen worden gebruikt als smaakversterker in ontzettend veel verschillende E-sigaretten. Voorbeelden hiervan zijn: degenen met fruitsmaakjes, alcoholsmaak en de bekende snoep smaken.

E-sigaretten zijn nog redelijk nieuw in ons straatbeeld. Toch waarschuwt het instituut voor het gebruik daarvan. De kans is aanwezig dat in de nabije toekomst nog veel meer vervelende complicaties kunnen optreden.

e-sig1