Ze Plaatsten Een Peuterspeelzaal In Een Bejaardentehuis. Wat Er Vervolgens Gebeurde? ONGELOOFLIJK.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Met 43% van ouderen die zich in een sociaal isolement voelt wegzakken, heeft het Intergenerational Learning Center in Seattle (VS) misschien wel dé oplossing bedacht.

In dit project gaat een peuterspeelzaal samen met een bejaardentehuis. We weten allemaal dat bejaardentehuizen niet de meest aangename plekken zijn om te verblijven. In het nieuws wordt voortdurend gesproken over mismanagement en verkeerd gebruik van de senioren. Tel daar het dreigende gevoel van angst bij op en je hebt een negatieve sfeer.

Met steeds meer mensen die in de komende 25 jaar met pensioen gaan, is het geen wonder dat velen van hen bang zijn om te eindigen in zo’n huis. Maar wat als ik je vertel dat er een plek is waar de ouderen en de jongeren bij elkaar komen om samen meer vreugde in het leven te brengen? Dit zou het beeld van hoe we omgaan met ouderen en bejaardentehuizen compleet veranderen.

senioren, bejaardentehuis, verzorgingshuis, verzorgingstehuis, bejaardenhuis, verpleeghuis

ZIE OOK: Ze zetten camera’s in een bejaardentehuis, maar hadden nooit verwacht dat DIT zou gebeuren!

Gelukkig bestaat er zo’n plek en het is absoluut te moeite waard om de onderstaande video te bekijken. Het plaatsen van een peuterspeelzaal in een bejaardentehuizen klinkt als een briljant idee. Hoewel dit in Amerika op kleine schaal al gedaan wordt, is het geen slecht idee om dit ook in Nederland en België toe te passen.

Vijf dagen per week komen de peuters en bejaarden samen om verschillende activiteiten te doen, zoals muziek maken, dansen, knutselen, lunchen of verhalen vertellen. Zowel de kinderen als de bejaarden genieten er zichtbaar van. Bekijk in de video hieronder wat voor positieve impact dit kan hebben, zowel op de senioren als op de kinderen. Vergeet deze video niet te delen met je vrienden op Facebook als je dit idee wel ziet zitten in ons land; wellicht wordt het opgepakt als we het massaal steunen!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!