20 Onverwachte Dingen Die Je Met Baking Soda Kunt Doen. Ik Wist Niet Dat Dit Mogelijk Was!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wie denkt dat je baking soda alleen maar kunt gebruiken in recepten heeft het mis, want er zijn talloze dingen die je ermee kunt doen!

Baking soda is een minerale stof die van nature voorkomt in gesteenten. Baking soda wordt ook wel natriumwaterstof carbonaat, zuiveringszout, maagzout, dubbel koolzure soda of E500 genoemd. Baking soda is echter niet hetzelfde als gewone schoonmaaksoda of baksoda, wat je in iedere supermarkt kan kopen.

Van mondspoelmiddel tot aan het ijsvrij houden van je stoep, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met baking soda. Hieronder staan 20 handige manieren waarop je baking soda in en om het huis kunt gebruiken. Tot slot vertellen we waar je dit spul kunt kopen, wel zo handig natuurlijk.

baking soda zuiveringszout

– Persoonlijke verzorging & hygiëne

1. Mondspoelmiddel – Meng een beetje baking soda in een glas water en gorgel hiermee om je adem te verfrissen.

2. Gezichtsscrub – Maak een pasta van drie delen baking soda en één deel water. Breng in draaiende bewegingen aan op je gezicht, reinig daarna met water.

3. Tanden bleken – Doop je tandenborstel elke keer in baking soda voordat je je tanden poetst. Poets je tanden zoals altijd om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken.

4. Wittere nagels – Doop een nagelborstel in baking soda en gebruik om je nagels schoon te maken en nagelriemen zachter te maken.

5. Maak je eigen deodorant – Baking soda met een poederkwast/spons onder je armen aanbrengen.

6. Anti-roos – Masseer je natte hoofdhuid met een kwart tot half kopje baking soda. Herhaal dit twee weken lang.

schoonmaken schoonmaakmiddel reinigen reiniger

ZIE OOK: Je hebt je oven al je hele leven verkeerd schoongemaakt. Dit is briljant!

– Schoonmaak doeleinden

7. Tandenborstels schoonmaken – Meng een kwart kopje water met een zelfde hoeveelheid baking soda. Zet hier de borstels in, laat een nacht staan en maak schoon.

8. Magnetron reinigen – Strooi baking soda op een schone vochtige spons en boen schoon. Daarna goed reinigen met water.

9. Douchegordijn schoonmaken – Last van een beschimmeld douchegordijn? Doe deze dan met twee badlakens in de wasmachine (fijne was). Doe een half kopje baking soda in het bakje voor wasmiddel en een half kopje azijn in het bakje voor wasverzachter.

10. Kleed verfrisser – Strooi baking soda op je kleed en laat minimaal 15 minuten zitten. Schud goed uit of zuig schoon met een stofzuiger.

11. Toilet reinigen – Gooi een kopje baking soda in het water van het toilet en laat een uur intrekken. Reinig het toilet daarna met een borstel en trek door. Schoon en geen vieze geurtjes meer.

12. Schoon matras – Wanneer je de bedden verschoont kun je de matrassen verfrissen door er wat baking soda op te strooien. Laat een paar uur zitten voordat je het opzuigt met de stofzuiger.

13. Frisse koelkast – Plaats een open bakje met baking soda in de koelkast om vervelende geurtjes te verwijderen.

14. Vetverwijderaar – Verwijder vet van potten en pannen.

huis tuin keuken

ZIE OOK: Vergeelde kussens zijn binnen een mum van tijd weer stralend wit dankzij deze hanige tip!

– Huis & tuin

15. Stoep ijsvrij houden – Weg met de potten zout in de winter! Je kunt beter baking soda gebruiken om jouw stoep ijsvrij te houden.

16. Tomaten zoeter maken – Strooi baking soda in de aarde rondom je tomatenplanten om ze zoeter van smaak te maken.

17. Onkruidverdelger – Onkruid tussen de voegen van je tegels? Strooi hier wat baking soda overheen.

18. Bloemen langer mooi houden – Voeg een theelepel baking soda toe aan de vaas met snijbloemen, zo blijven ze langer mooi.

19. Moestuin – Heb je een moestuin waar ook graag konijnen komen? Strooi baking soda op de plaatsen waar je ze niet wilt hebben.

20. Mieren – Om van ze af te komen strooi je baking soda op het pad waar ze lopen.

– Waar te koop?

Waar is baking soda nu eigenlijk te koop? De meeste supermarkten hebben dit niet in het assortiment. Het is wel verkrijgbaar bij de toko, natuurvoedingswinkels, drogisterijen of apotheek, al wordt het daar onder de naam zuiveringszout verkocht. Onthoud wel dat baking soda niet hetzelfde is als baksoda. Vergeet deze nuttige tips niet te delen met je vrienden op Facebook, zo helpen we elkaar aan een makkelijker en goedkoper leven!

Meer van dit soort handige tips? Volg ons op Facebook: