9 Dingen Die Je Al Je Hele Leven Verkeerd Hebt Schoongemaakt. Had Ik Dit Maar Eerder Geweten!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Waarschijnlijk heb je veel schoonmaak tips & trucs geleerd van je ouders. Deze hebben het op hun beurt weer geleerd van hun ouders, en ga zo maar door.

De beste manieren om dingen schoon te maken worden van generatie op generatie doorgegeven. Maar wist je dat dit vaak nog ‘ouderwetse’ manieren zijn en het dus eigenlijk veel gemakkelijker kan? Wij hebben 9 dingen op een rij gezet die je waarschijnlijk al je hele leven verkeerd hebt schoongemaakt. Geloof je me niet? Bekijk hieronder dan snel de 9 tips:

1. Snijplank

snijplank schoonmaken

Snijplanken kun je het beste eerst met een halve citroen en wat zeezout schoonmaken om de groeven goed schoon te krijgen. Daarna pas afwassen met water en zeep.

2. Bakplaat

bakplaat schoonmaken

Om bakplaten goed schoon te maken, kun je het beste gebruik maken van een mix van 1/4e kopje bakzout en wat waterstof peroxide om hier vervolgens een pasta van te maken. Smeer dit over de bakplaat en laat het een paar uur trekken. Ten slotte spoel je het af met water.

3. Douchekop

douchekop schoonmaken

Om douchekoppen schoon te maken doe je wat witte azijn in een boterhamzakje. Vervolgens wikkel je het boterhamzakje om de douchekop en laat je het een uur zitten. Ten slotte afnemen met een nat washandje en de douchekop is weer zo goed als nieuw!

4. Matras

matras schoonmaken

Veel mensen denken dat het matras moeilijk schoon te krijgen is, maar niets is minder waar. Matrasen kun je namelijk makkelijk schoonmaken met een stofzuiger om vervolgens bakzout over het matras heen te sprenkelen. Laat het een paar uur liggen en zuig het ten slotte af met een stofzuiger.

5. Magnetron

magnetron schoonmaken

Alles wat je nodig hebt om je magnetron schoon te maken is een mix van water en azijn. Doe dit in een kom zet het in de magnetron gedurende 2 minuten. Daarna kan je met een doekje gemakkelijk alle viezigheid wegvegen!

6. Koffiezetapparaat

koffiezetapparaat schoonmaken

Vul de koffiepot voor de helft met water en voor de helft met azijn. Daarna zet je het koffiezetapparaat aan (zonder koffie) en laat je hem een halve pot zetten. Laat het koffiezetapparaat een uur rusten en na dit uur laat je de pot volledig vollopen. Ten slotte de koffiepot legen en vers water toevoegen en een stuk of 2 a 3 keer opnieuw laten lopen.

7. Jaloezieën

Jaloezieën schoonmaken

Niets is makkelijker dan het schoonmaken van je jaloezieën. Dip simpelweg een sok in een mix van water en azijn. Doe de sok om je hand en schoonmaken maar!

8. Blender

blender schoonmaken

Wie zegt dat je een blender helemaal uit elkaar moet halen om hem correct schoon te maken? Je kan hem ook vullen met heet water en wat zeep. Zet hem daarna aan en hij is weer schoon!

9. Oven

oven schoonmaken

Meng een paar eetlepels baking soda met lauw water in een kom. Verdeel de pasta aan de binnenkant van de oven en laat het een nacht zitten. De volgende dag pak je een vochtige doek en veeg je zoveel mogelijk soda uit je oven. Vervolgens doe je wat azijn in de plantenspuit en spuit je het op de oppervlakken waar je nog resten van zuiveringszout of vlekken ziet. Ben je benieuwd hoe je de ovendeur blinkend schoon krijgt, klik dan hier voor de volledige uitleg!

Vond je deze tips handig, hou ze dan niet voor jezelf en deel ze met je vrienden op Facebook – zo helpen we elkaar aan een gemakkelijker & goedkoper leven!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!