Deze School Was GESCHOKT Door Wat Ze Achter Oude Schoolborden Vonden… Whoa!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Schoolborden worden doorgaans gebruikt om dingen op te schrijven die vervolgens weer worden verwijderd, maar dat was niet het geval met een schoolbord in Emerson High School.

Moderne whiteboards moesten de oude schoolborden gaan vervangen. Bij het verwijderen van de schoolborden, deden bouwers een bijzondere ontdekking: de oorspronkelijke schoolborden uit het jaar 1917. Op de oude schoolborden zijn teksten en tekeningen te zien zoals ze er zo’n honderd jaar geleden op zijn gezet.

Op de borden staan nog uitvoerige tekeningen en instructies over wiskunde en muziek. Welke leraar heeft er tegenwoordig nog tijd om zulke uitgebreide tekeningen op het bord te maken? Bekijk de mysterieuze schoolbord tekeningen hieronder, inclusief het complete verhaal.

school

Het klaslokaal moet gemoderniseerd worden met nieuwe whiteboards en smartboards. De bouwers beginnen met het verwijderen van de oude borden. Maar als ze de hoeken van de borden losmaken, ontdekken ze iets ongelooflijks.

groot krijtbord

Achter de borden zitten andere schoolborden, die 100 jaar lang door niemand zijn aangeraakt. Omdat ze door de muur beschermd zijn, is het schrift op de borden nog te zien.

schoolbord

De tafels van vermenigvuldiging geven inzicht in hoe het leerplan en de lesmethodes in 1917 eruit zagen, methodes die waarschijnlijk verworpen of in de loop der tijd vergeten zouden zijn.

krijtbord

Maar schoolambtenaren in de stad zijn niet alleen geschokt over wat er op de borden staat, maar ook over hoe het geschreven is. Het handschrift dat te zien is, is bijna verloren kunst in de huidige maatschappij.

whiteboard

Al is de leermethode onbekend bij de jongeren, de oudere generatie herkent deze wel.

magneet krijtbord

Het is moeilijk om te zeggen welke tekeningen door de leraren gemaakt zijn en welke door de leerlingen.

magnetisch schrijfbord

De school werd in 1895 gebouwd en is in de loop van de jaren diverse malen verbouwd en gemoderniseerd, maar dit is nog nooit eerder ontdekt.

elektronisch whiteboard

De schoolborden zijn een bijzondere vondst die ons een kijkje in een vervlogen tijd bieden.

digitale whiteboard

Wie had er gedacht dat wat geklieder op een bord zo’n onbetaalbare schat zou zijn in de toekomst? Nu doet de stad zijn best om de mooie borden te bewaren.

schoolborden

Laten we hopen dat deze borden bewaard worden zodat toekomstige generaties ze ook kunnen bewonderen. Deel dit met je vrienden op Facebook zodat ook zij deze boeiende borden kunnen zien!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!