In Al Die Jaren Dat Ik Een Rolmaat Gebruik, Had Ik Geen Idee Dat Dit Kleine Gat HIERVOOR Diende…

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Als je zelf wel eens klust, dan weet je dat goed gereedschap van essentieel belang is. Rolmaatjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar wist je dat je meer met een rolmaat kan doen dan je denkt?

Ik maak zelf veel gebruik van een rolmaat, maar soms lijkt het net alsof iets opmeten moeilijker is dan het zou moeten zijn. Gelukkig is Leah van See Jane Drill hier om ons te laten zien wat je zoal met een rolmaat kan doen (behalve dingen opmeten dan). Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je geen stift of potlood bij de hand hebt om iets te markeren, je gewoon de ruwe uiteinden van de rolmaat kan gebruiken? Of is het je wel eens opgevallen dat de behuizing van de rolmaat zelf ook een maat is?

rolmaat gereedschap meetinstrument meetlint

ZIE OOK: Deze man gebruikte 13,000 spijkers en 24 kilometer draad om uiteindelijk DIT te maken. Verbluffend!

Op de achterkant van de rolmaat staat precies hoeveel deze maat is. Dit is handig in situaties waarbij je anders het meetlint moet ombuigen. Deze en nog een paar andere handige trucjes kun je terugvinden in de onderstaande video. Vond je deze tips nuttig, vergeet dit filmpje dan niet te delen met alle doe-het-zelvers op Facebook!

Volg ons op Facebook: