Iemand schoot met een pijl op deze lieve kat. Als hij bij de dierenarts zit, kan ik mijn tranen niet bedwingen.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen burgemeester Peter Nystrom uit Norwich in de Amerikaanse staat Connecticut in het midden van zijn verkiezingscampagne zat, kreeg hij op een dag de schrik van zijn leven.

Langs de bosrand zag hij iets liggen. Toen hij wat beter keek kwam hij erachter dat het een kat was met een pijl dwars door zijn lichaam.. Wonder boven wonder was het beestje nog in leven, maar kon zich amper bewegen. Het zou niet lang duren voordat hij zou komen te overlijden. Volledig in shock haastte de burgemeester zich met het arme dier naar de plaatselijke dierenarts. Wat bleek, de burgemeester was net op tijd. De dierenarts kon de pijl tijdens een levensgevaarlijke operatie met succes verwijderen.

pijl

En geloof het of niet, de pijl had geen grote schade veroorzaakt aan de organen van de kat. Tijdens de revalidatie bleek dat het een ontzettend lieve en vriendelijke kat was, die ook op geen enkele manier schuw was tegenover mensen. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat degene die de pijl had afgeschoten zo dicht in de buurt kon komen.

De burgemeester nam alle kosten op zich van de dierenkliniek. Na een paar weken mocht het beestje eindelijk naar huis om verder te herstellen van dit verschrikkelijke ongeval. Tot op heden is de dader helaas nog niet gevonden.