Gooi Je Je Instapkaart Van Je Vlucht Weg? Na Het Zien Van Deze Video, Doe Je Dat NOOIT Meer!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Als je met een vliegtuig reist, is je paspoort één van de twee documenten die je nodig hebt. Het tweede document is je instapkaart of boarding pass.

Hoewel je tegenwoordig je boarding pass elektronisch op je mobiele telefoon toegestuurd krijgt, printen nog steeds veel mensen de kaart uit. Als je weleens gevlogen hebt, weet je hoe zorgvuldig je deze moet bewaren om in te kunnen checken. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat je je boarding pass zelfs na je vlucht goed moet bewaren. Sommigen laten hun instapkaart in het vliegtuig achter, anderen gooien de kaartjes in de prullenbak op de luchthaven. Dit is echter niet verstandig. De reden hiervan is dat de instapkaart gevoelige informatie bevat die heel makkelijk kan worden gelezen via de barcode of QR code die op alle instapkaarten staat.

instapkaart

ZIE OOK: Ze vond een verloren telefoon in het vliegtuig. Kijk hoe ze de eigenaar terugvindt. Schattig!

Het is daarom veiliger om je pas mee naar huis te nemen en daar veilig weg te gooien. Iemand met een QR scan app op zijn mobiele telefoon scant jouw code met gemak en kan zo alle gevoelige informatie lezen zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres, vluchtinformatie en andere gegevens. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt op allerlei ongewenste manieren.

Zorg er tevens voor dat je je instapkaart NOOIT op sociale media plaatst. Wij van Viralmundo wisten niet dat je gevoelige informatie kan halen vanaf een instapkaart, maar we zijn blij dat we dit nu wel weten. Bekijk de video hieronder en vergeet deze belangrijke informatie niet te delen met je vrienden op Facebook, zodat deze informatie wordt verspreid.

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!