Creatief: Zo Maak Je Bijzondere Regenboog Bloemen.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Wil je iemand een bloemetje geven, maar wil je niet aankomen met een standaard bos bloemen? Of wil je je eigen woonkamer wat extra kleur geven? Waarom maak je geen mooi boeket met rozen in de kleur van de regenboog? Met wat kleurstof kun je witte rozen allerlei kleuren geven. Ik weet zeker dat de ontvang(st)er versteld zal staan van wat je hem of haar aanbiedt! In bloemstukken op televisie en in diverse bladen kom je deze bontgekleurde regenboog rozen vaak tegen. De bijzondere regenboog rozen zijn vrij kostbaar als je deze bij een bloemist besteld. Het proces is namelijk ook best kostbaar. Maar het is ook mogelijk om het thuis te doen.

bloem-snijden

Het is niet moeilijk en iedereen kan het maken. Je hebt nodig: Een bos met witte rozen, kleurstof, een schaar, een mes en een paar plastic bekertjes. Ga als volgt te werk: Knip de stam van de roos schuin af totdat deze nog 25 cm lang is. Snijd nu met een mesje vanaf het midden van de stam naar beneden zodat de stam in tweeën split.

roos stam snijden

Vul de potjes met kleurstof. Zorg dat in elk potje een verschillende kleurstof zit. Zet de ene helft van de stam van de roos in één potje naar keuze en de andere helft van de stam in een ander potje met een andere kleur. Dit zorgt ervoor dat één roos twee verschillende kleuren krijgt! Laat de bloemen vervolgens 24 uur in de kleurstof staan zodat ze de kleuren opnemen.

bloempot

Na 24 uur is dit het resultaat!

rozen boeket bloemen

Ging het te snel of wil je zien hoe dit in de praktijk werkt? Bekijk dan het onderstaande filmpje. Daar wordt alles nog eens haarfijn uitgelegd. Veel plezier! Vond je dit projectje leuk? Vergeet het dan niet te delen zodat meer mensen weet krijgen van dit kleurrijke en creatieve project!

(Bron: Diply)