Een man en zijn hond raken vermist in het bos. Maar dan ziet een politiehelikopter plotseling DIT op tape.

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Toen de politie een melding kreeg dat een oudere man genaamd Martin Kay zeven uur geleden vermist was geraakt, wisten ze dat de enige plek waar hij kon zijn in het dichte bos was. Ze rukten met de politiemacht uit, waaronder met een helikopter.

Met de uitvinding van de warmtebeeldcamera konden de helikopters een duidelijk beeld van bovenaf krijgen. Dit is een baanbrekende technologie die bijna alles kan vinden wat ook maar een warmtebron heeft. Zelfs als het pikdonker buiten is, is dat geen enkel probleem. Toen het korps uitrukte haalden ze alles uit de kast om deze man zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

hond

En met succes! Binnen de kortste keren vonden ze meneer Kay. Maar er was iets bijzonders. Er stond een hond vlak naast hem. De man bleek uitgegleden te zijn, en was vast komen te zitten in een extreem modderige ondergrond. Dit goedje is vergelijkbaar met drijfzand, wat als je alleen bent extreem gevaarlijk kan zin. Het enige wat je in zo’n situatie kan doen is stil blijven zitten, en zorgen dat je niet wegzakt.

Gelukkig had Martin een viervoetige vriend bij zich, die zijn zijde weigerde te verlaten. Zijn loyale hond Holly Blue besloot de wacht te houden, om hem te beschermen tegen andere dieren die hem wellicht kwaad wilde doen. 7 uur lang bleef Holly naast bij zijde staan. Gelukkig waren de hulpdiensten op tijd om hem te bevrijden.

Iets vertelt me dat deze hond ontzettend verwend gaat worden bij thuiskomst!