Deze groepsfoto ging binnen de kortste keren de wereld over. De reden waarom? GEWELDIG!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Tijdens een vrijgezellenfeest in het Finse Himos heeft een stel mannen zich laten inspireren door één van de meest beroemdste schilderijen op de wereld. En geloof het of niet, dat pakte geweldig uit!

Dit verhaal speelt zich af tijdens het vrijgezellenfeest van Sami Nieme, de bruidegom in kwestie. Tijdens het avondmaal bedachten ze het plan terwijl ze met z’n allen aan het eten waren aan een lange tafel, die in het prachtige berglandschap stond. Ze hadden het erover dat het Sami zijn laatste avondmaal als vrijgezel was, en omdat ze met precies 13 mensen waren, kwamen ze op een geniaal idee. Iemand vertelde de gelijkenis met het laatste avondmaal dat Jezus Christus met zijn 12 apostelen had.

foto

Deze historische gebeurtenis heeft talloze kunstenaars geïnspireerd om hier een schilderij van te maken. Daarom besloten de mannen dezelfde posities in te nemen van de wereldberoemde fresco van Leonardo Da Vinci, het laatste avondmaal, die in Milaan te bewonderen is. Dit kunstwerk heeft talloze schilders geïnspireerd om hun eigen versie hiervan te schilderen.

De foto werd op Facebook geplaatst naast het originele schilderij. De gelijkenissen zijn ongelooflijk! Misschien een idee voor een toekomstige huwelijkskaart?

Wat vind jij ervan? Is de foto goed gelukt?

foto1