Hij Doet 6 Uien In Een Koekenpan En Voegt Er Witte Wijn Aan Toe. Het Eindresultaat? OVERHEERLIJK!

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

Ik beschouw mezelf als een vrij goede kok, maar wanneer mijn vrienden langskomen om te eten, begin ik toch echt in paniek te raken. Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat ze meer verwachten dan een simpele omelette!

Daarom was ik blij toen ik dit recept tegenkwam. Het is zeer snel en eenvoudig te bereiden, en het ziet eruit als een gerecht dat je zou bestellen in een chique restaurant. Geloof me, het is echt overheerlijk en in principe zo gemaakt.

Zo ga je te werk: eerst snijd je het stokbrood in plakken. Vervolgens snijd je 6 uien en 6 teentjes knoflook in stukjes. Smelt nu wat boter in een koekenpan. Gooi de knoflook in de pan en laat het een minuut of twee bakken. Voeg daarna de uien toe en laat het geheel 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens een kopje droge witte wijn toe en roer het mengsel door elkaar.

uiensoep

ZIE OOK: Hij wikkelt een ui rond gehakt… Wat hij DAAR vervolgens omheen wikkelt? Ik ren GELIJK naar de barbecue!

Voeg vervolgens 3 kopjes kippenbouillon toe en 1 theelepel dijon mosterd. Tenslotte voeg je 3 kopjes runderbouillon toe en laat je het sudderen voor ongeveer 25 minuten. Breng het daarna op smaak met zout en peper. Giet de soep in een kom en pak de (geroosterde) stokbroodjes erbij. Je kunt er eventueel geraspte kaas bovenop leggen en de schotel licht bakken om de kaas te laten smelten. Eet smakelijk!

Vond je het te snel gaan of wil je zien hoe je dit in de praktijk maakt, bekijk dan eens het onderstaande filmpje. Wat vind jij van dit recept? Laat het weten en vergeet dit recept niet te delen met je vrienden op Facebook als jij het er ook zo lekker uit vind zien!

Vond je dit leuk? Like ons en mis niks!