Deze Mishandelde Hond Heeft Nooit Liefde Gekend, Maar Wat Er Gebeurde Toen Hij Haar Vasthield? WOW

Heb ik al gedaan
Heb ik al gedaan

In Nederland kennen we het niet, de verkoop van puppy’s in dierenwinkels, maar dat neemt niet weg dat in andere delen van de wereld het verkopen van hondjes in dierenwinkels de gewoonste zaak van de wereld is. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, daar gaan veel goedbedoelende mensen tegenwoordig nog steeds naar de dierenwinkel om een puppy te kopen. Wat die mensen alleen niet weten is dat de puppy’s die daar verkocht worden voornamelijk afkomstig zijn van zogenaamde ‘puppy-mills’ (grootschalige puppy fokkerijen). Deze manier van fokken en verkopen is puur gericht op het zo snel mogelijk verdienen van geld, zonder dat er rekening wordt gehouden met het welzijn van de puppy’s.

kennel

Deze puppy-mils ‘kweken’ onder verschrikkelijke omstandigheden op hoog tempo puppy’s om ze daarna zo snel mogelijk te verkopen. Wanneer een teefje niet vruchtbaar genoeg blijkt te zijn wordt ze afgemaakt, achtergelaten of aan de volgende fokker verkocht. De gevolgen van deze praktijken zijn overvolle asielen, waar gemiddeld 3 tot 4 miljoen puppy’s per jaar worden afgemaakt vanwege lage adoptiecijfers. Amerikanen worden dan ook door verschillende organisaties erop gewezen een hondje te adopteren in plaats van naar een fokker te gaan, al dan niet erkend.

Gelukkig komt dit in Nederland niet voor, maar het is natuurlijk al ernstig genoeg dat dit soort praktijken in Amerika nog steeds aan de orde van de dag zijn. In de onderstaande video zie je Harleigh, een puppy die al haar hele leven in een puppy-mill heeft geleefd. Dit soort honden hebben meestal wat tijd nodig om zich aan te passen aan de buitenwereld en zijn ze wantrouwend naar mensen toe, wat zeer begrijpelijk is aangezien ze nooit aandacht en liefde hebben gekregen.

In deze video zie je goed dat de kleine pup Harleigh moeite heeft om haar nieuwe baasje te vertrouwen, maar na ruim een uur samen te hebben gezeten met een vrijwilliger verandert haar hele houding. In het begin zat ze doodsbang en ineengedoken in haar kooi, maar tegen het einde van de video overwint ze haar angst en loopt voorzichtig naar de vrijwilliger toe. Honden hebben nu eenmaal liefde nodig en hun natuurlijke instinct zal dat altijd opzoeken.

Zoals in de video naar voren komt zal Harleigh wat tijd nodig hebben om haar vertrouwen in de mensheid volledig terug te winnen, maar als ze binnen een uur al weer kennis durft te maken met mensen dan zal dat op lange termijn vast goed komen. Bekijk hieronder het hele hartverscheurende verhaal en deel dit verhaal door als je tegen deze zogenaamde puppy-mills bent!